Maxime Monfort (36) neemt afscheid als wielrenner
foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2019 om 08:54

Maxime Monfort (36) neemt afscheid als wielrenner

De wielercarrière van Maxime Monfort zit er bijna op. De 36-jarige Belg neemt binnenkort afscheid van het peloton, zo laat hij weten in een persbericht. De renner van Lotto Soudal rijdt zijn laatste koers op 6 oktober, als de Famenne Ardenne Classic op het programma staat.

“Het is een moeilijke keuze maar tegelijkertijd ook de beste beslissing”, zo begint Monfort zijn relaas. “Ik heb een intensief en succesvol seizoen achter de rug, en dan denk ik met name aan de Tour de France”, zo doelt de ervaren renner onder meer op drie ritzeges van ploeggenoot Caleb Ewan. “Ik heb gekozen om op een mooi moment te stoppen.”

“Ik had nog één jaar langer kunnen doorgaan, maar ik voel dat de tijd is gekomen om te stoppen”, gaat Monfort verder. “Ik ben op dit moment al druk bezig met nieuwe projecten. Ik hoop betrokken te blijven bij de wielerwereld.” Maar eerst zal de Waal nog aan de start staan van de Famenne Ardenne Classic.

En dat is geen toeval, zo laat Monfort weten. “De Famenne Ardenne Classic wordt verreden in mijn eigen provincie Luxemburg. De koers passeert bovendien bijna door mijn geboortedorp Nadrin”, aldus Monfort, die in 2004 zijn profdebuut maakte bij Landbouwkrediet-Colnago. Hij reed vervolgens enkele jaren voor Cofidis, HTC en RadioShack.

Maxime Monfort als winnaar van de Bayern-Rundfahrt – foto: Cor Vos

Koning van de regelmaat 
Aan het einde van 2013 tekende hij een contract bij Lotto Soudal. De voorbije jaren reed Monfort vooral in dienst van kopmannen als Tim Wellens, André Greipel en Caleb Ewan, maar de Belg was zelf ook een meer dan verdienstelijk klassementsrenner.

Zo werd Monfort in 2011 vijfde in de Vuelta a España en wist hij nog tien keer in de top-20 te eindigen van een grote ronde. Ondanks het feit dat Monfort geen veelwinnaar was, staat hij wel op de erelijst van de Ronde van Luxemburg (2004) en de Bayern-Rundfahrt (2010).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.