Maxime Monfort wordt ploegleider bij Lotto Soudal
foto: Cor Vos
zondag 6 oktober 2019 om 12:46

Maxime Monfort wordt ploegleider bij Lotto Soudal

Maxime Monfort gaat komend seizoen aan de slag als ploegleider bij Lotto Soudal, de ploeg waar hij bezig is aan zijn zesde seizoen. Dat nieuws is wereldkundig gemaakt op de dag dat de Belg aan zijn laatste wedstrijd als profrenner begint in de Famenne Ardenne Classic.

Monfort was eigenlijk nog niet van plan om een punt te zetten achter zijn profcarrière als renner”, laat de 36-jarige Belg weten in een persrelaas. “Maar ik ontving pas eind augustus een voorstel tot contractverlenging en op datzelfde moment vroeg ploegmanager John Lelangue me om ploegleider te worden. Het kwam ietwat onverwacht, maar op dat moment voelde ik dat de tijd rijp was en daarnaast diende de opportuniteit zich ook aan.”

In de winter van 2013-14 verruilde de Belgische renner RadioShack-Leopard voor Lotto Belisol, dat later de naam veranderde in Lotto Soudal. “Ondertussen ken ik de staf, de renners en de manier van werken. Het is leuk om op die manier mijn carrière als ploegleider te beginnen.” Hoewel zijn rol in de ploegleiding nog moet worden vastgesteld, verwacht Monfort dat hij aan de slag gaat met de renners die zich toeleggen op de grote ronden of koersen van een week.

Ploegleiders flag-be Lotto Soudal in 2020
flag-be Mario Aerts
flag-be Herman Frison
flag-be Maxime Monfort
flag-be Kurt Van de Wouwer
flag-be Marc Wauters
flag-be Frederik Willems

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.