Maxime Vantomme na Circuit de Wallonie: “Vijf sterksten zaten vooraan”

Door , vrijdag 31 mei 2019 om 12:01
Maxime Vantomme na Circuit de Wallonie: “Vijf sterksten zaten vooraan”

©Cor Vos

Maxime Vantomme was gisteren de enige vertegenwoordiger van Tarteletto-Isorex die deel uitmaakt van de uitgebreide kopgroep die voor de overwinning streed. “Maar in de finale reden de vijf sterkste renners vooraan,” is de West-Vlaming eerlijk.

“Ik wist meteen dat de kans reëel was dat een grote groep zou wegrijden”, doet Maxime Vantomme zijn verhaal. “Er werd gedemarreerd dat het een lieve lust was. Wanneer het plots op de kant ging op een van die brede wegen, was het van dat. Ik kon net aanpikken.”

Grote blokken
“Met onder meer Total-Direct Energie, Wanty-Gobert, Team Roompot en Wallonie Bruxelles waren heel wat blokken vertegenwoordigd, waardoor het altijd is blijven ronddraaien. Zo bleef de groep vooruit, maar werd het ook wel een zware koers. Anders dan wanneer bijvoorbeeld twee of drie teams de wedstrijd controleren in functie van een sprint. Maar zo zie je maar dat het de renners zijn die de koers maken.”

Uiteindelijk waren het volgens Vantomme de vijf beste renners in de wedstrijd die de finale kleurden. “Planckaert, Riesebeek en Terpstra kregen het gezelschap van Boudat en Turgis. Ik zag Turgis en zijn ploegmaat wegrijden en daar had niemand verhaal tegen.”

Baloise Belgium Tour
Maxime Vantomme plaatste zich nog als 16de. “Ach, dat is maar een kleine ereplaatsje. Toegegeven, het beste was er af in de slotfase ook wel af na deze zware koers.” Vantomme rijdt nu twee kermiskoersen en gaat daarna van start in de Baloise Belgium Tour.

Bekijk hier nog eens de live-blog van het Circuit voor het wedstrijdverloop, voorbeschouwingen, foto’s en impressies bij de start, etc…

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.