Maximiliano Richeze (36) en Gaviria in 2020 herenigd bij UAE Emirates

Door , donderdag 27 juni 2019 om 10:12
Maximiliano Richeze (36) en Gaviria in 2020 herenigd bij UAE Emirates

©Cor Vos

De Argentijn Maximiliano Richeze en Fernando Gaviria worden volgend jaar herenigd bij UAE Emirates. Dat kreeg WielerFlits uit goede bron bevestigd. Richeze was van 2016 tot eind 2018 al de vaste lead-out van de Colombiaan bij het team van Patrick Lefevere.

Richeze en Gaviria reden voor het eerst samen in 2016 bij het toenmalige Etixx-Quick-Step. Al snel ontpopte Richeze zich tot vaste lead-out van de Colombiaan. Onder meer in de Ronde van Italië van 2017 was het duo bijzonder succesvol. Gaviria won toen vier ritten en werd er eindwinnaar van de puntentrui.

Ook in de Tour de France van vorig jaar vormden de twee nog een succesvol duo (wat leidde tot twee ritzeges), maar eind 2018 verhuisde de Colombiaanse topsprinter naar UAE Emirates, waar hij een driejarig contract tekende. Richeze bleef bij Lefevere, maar nu hij einde contact is, ligt de weg dus open naar een hereniging met zijn Colombiaanse buddy.

Eind april kroonde Richeze zich nog tot kampioen van zijn land. In 2018 won hij zelf twee wedstrijden: een rit in de Ronde van San Juan en eentje in de Ronde van Turkije.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.