McLay veegt nul van de tabellen in Herald Sun Tour, Wippert derde
foto: Cor Vos
woensdag 30 januari 2019 om 07:57

McLay veegt nul van de tabellen in Herald Sun Tour, Wippert derde

Daniel McLay heeft de eerste etappe in de Herald Sun Tour 2019 gewonnen. De 27-jarige Brit van EF Education First was de snelste in de massasprint. Op Philip Island vloerde hij Kristoffer Halvorsen (Team Sky) en de Nederlander Wouter Wippert (EvoPro). McLay boekte zo de eerste seizoenszege voor de Amerikaanse ploeg. Hij is tevens leider.

Renners draaien tureluurs
Het peloton in de Herald Sun Tour kreeg vandaag een rit van slechts 97,9 kilometer voor de wielen. Het was een speciale, want de koers speelde zich af op een autocircuit. Dit betekende dat de renners liefst 22 (!) rondjes van 4,45 kilometer moesten afleggen. Desondanks regende het in de beginfase aanvalspogingen. Uiteindelijk wisten drie man een kloof te creëren: Christian Knees (Team Sky), Tom Scully (EF Education First) en Ayden Toovey (BridgeLane).

Massasprint onafwendbaar
In het peloton controleerde Trek-Segafredo de vlucht in dienst van de jarige kopman Richie Porte (34). Vooraan ging het voor Toovey te langzaam: hij kieperde zijn twee WorldTour-makkers over boord. Vanuit het peloton staken Karl Michelin-Beard (Oliver’s Real Food) en Dylan Newbery (Futuro-Maxxis) over, waardoor we weer een leidend trio kregen. Tevergeefs, zo bleek. EvoPro bracht in de laatste twee rondes alles terug samen. In de massasprint bleek McLay na een fotofinish uiteindelijke de beste.


Hosking sprint naar de zege bij de vrouwen

foto: Cor Vos

De vrouwen reden woensdag over exact hetzelfde parcours als de mannen, ware het niet dat de vrouwenwedstrijd een UCI 2.2-koers is. Daar won de Australische topsprintster Chloe Hosking (Alé Cipollini). Zij verschalkte Rachele Barbieri (BePink) uit Italië en de Finse Lotta Lepistö (Trek-Segafredo). Nicole Steigenga (BePink) was op plek zeventien de beste Nederlandse.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.