McNulty grijpt olympisch ticket met winst op Amerikaans tijdritkampioenschap
Brandon McNulty won eerder dit jaar al de tijdrit in de Ronde van Romandië - foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2024 om 20:57

McNulty grijpt olympisch ticket met winst op Amerikaans tijdritkampioenschap

Brandon McNulty mag zich voor de tweede keer in zijn carrière opmaken voor deelname aan de Olympische Spelen. Op het Amerikaans kampioenschap tijdrijden in Charleston was een startbewijs weggelegd voor de winnaar, en de coureur van UAE Team Emirates was met overmacht de sterkste.

McNulty trok als titelverdediger en grote favoriet naar de hoofdstad van West Virgina, waar werd gestreden om de nationale titel en — misschien nog wel belangrijker — een olympisch ticket. McNulty werkte het 33,7 kilometer lange heen-en-weertje aan de oevers van de Kanawha-rivier af aan een gemiddelde van 53,6 km/h, ruim voldoende om zich voor het tweede opeenvolgende jaar tot kampioen te kronen.

Tyler Stites (Project Echelon Racing) wist als enige binnen de minuut te blijven, Neilson Powless (EF Education-EasyPost) werd nummer drie op 1m2s.

Bij de vrouwen ging de gouden medaille en het felbegeerde ticket voor de spelen naar Taylor Knibb. De wereldkampioene op de halve ironman van 2022 en 2023, die op de uitgestelde spelen van Tokio al zilver won op de mixed relay-triathlon, versloeg Kristen Faulkner met een verschil van 11 seconden. Good old Amber Neben, 49 intussen, mocht als derde op het podium staan, op vijftig tellen van de triomferende Knibb.

Knibb deed voor de tweede keer mee aan het nationaal tijdritkampioenschap. Vorig jaar werd ze vierde, op iets meer dan een halve minuut van Chloé Dygert. De wereldkampioene tijdrijden was overigens dit jaar niet van de partij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.