McQuaid hekelt Spaans dopingbeleid
woensdag 16 juli 2008 om 19:54

McQuaid hekelt Spaans dopingbeleid

Volgens Pat McQuaid is het geen toeval dat na Manuel Beltran nu weer een Spanjaard tegen de lamp loopt bij een dopingcontrole in de Tour. “In Spanje heeft men het nog altijd niet begrepen” zegt de UCI-voorzitter die al langer in conflict was met de Spaanse wielerbond.

“Ik was bijzonder kwaad toen ik het nieuws vernam”, zo vertelt McQuaid. “Dueñas is een volstrekte idioot.” Maar het is niet alleen een individueel geval volgens de Ier. “Het is interessant te zien dat het opnieuw een Spanjaard is die tegen de lamp loopt. Het lijkt wel of ze nog altijd niet beseffen dat er iets moet veranderen in hun beleid.”
De UCI had samen met de WADA, de wereld anti-doping organisatie, al langer ruzie met de Spaanse bond doordat deze hen inzage in de bloedzakken van de Spaanse arts Eufemiano Fuentes weigerde. Over dit onderzoek is nog steeds geen duidelijkheid. Wielrenners zoals o.a. Valverde en Basso, tennissers zoals Rafael Nadal maar ook de Spaanse voetbalclubs F.C. Barcelona en Real Madrid werden hiermee het afgelopen jaar in verband gebracht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.