McQuaid hoopt dat Valverde geen wereldkampioen wordt
vrijdag 25 september 2009 om 22:39

McQuaid hoopt dat Valverde geen wereldkampioen wordt

De soap rond de WK-deelname van Alejandro Valverde blijft voortduren. Pat McQuaid gruwelt bij de gedachte dat de Spanjaard zondag in Mendrisio wereldkampioen zou worden, schrijft Wielerupdate.

Valverde, winnaar van de Ronde van Spanje, is nog steeds niet volledig vrijgepleit van zijn betrokkenheid bij Operación Puerto, de dopingzaak rond de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes. Toch komt Valverde met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan de start van het WK.

Volgens de voorzitter van de UCI is Valverde allerminst onschuldig: “Ik heb altijd volgehouden dat er een bloedzak van Valverde is teruggevonden bij Fuentes, maar de Spaanse federatie weigert hem te vervolgen. Volgens ons wordt hij dan ook beschermd door het Spaanse gerecht. Hoe verklaar je anders dat een onderzoek dat in 2006 geopend werd, drie jaar later nog steeds niet kan afgesloten worden?”

En wat als Valverde zondag wereldkampioen wordt? In principe moet McQuaid dan de regenboogtrui overhandigen aan Valverde. “Ik zal dat dan doen omdat ik me aan de regels moet houden, maar het zou geen goede zaak voor het wielrennen zijn”, aldus de Ier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.