McQuaid:  “Vanaf volgend seizoen Australische ProTour-ploeg”
vrijdag 19 februari 2010 om 08:13

McQuaid: “Vanaf volgend seizoen Australische ProTour-ploeg”

Volgend seizoen treedt er een Australische ploeg toe tot de ProTour. Dat denkt voorzitter van de internationale wielerunie UCI Pat McQuaid. De Ier vertelde in een interview met Wieler Revue dat dit wel eens het einde zou kunnen betekenen van Lampre en Footon-Servetto in de ProTour.

McQuaid bezocht Australië vorige maand tijdens de Tour Down Under. “Ik sprak daar met mensen die een Australische ploeg in de ProTour willen,” vertelde hij. “Ze zeggen dat ze de steun al hebben en dat ze later dit jaar hun plannen zullen ontvouwen. Als zo’n ploeg er volgend jaar bijkomt, dan is dat weer een stap voorwaarts in de globalisering van de wielersport.”

Enkele ploegen uit de traditionele wielerlanden zouden daarvan wel eens het slachtoffer kunnen worden.”We moeten strikter worden in onze beoordeling van ProTour-teams. Sommige hebben niet het niveau dat ze moeten hebben. Lampre staat onder druk, omdat ze de zaken administratief niet op orde hadden. Footon-Servetto omdat ze de sportieve eisen krap aan halen. Of zelfs niet eens. We zouden volgend jaar dus de beslissing kunnen nemen dat die ploegen niet meer in de ProTour thuis horen. Dat is geen loos dreigement. Met Cofidis en Bouygues Telecom hebben we dat ook gedaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.