Medisch tribunaal gaat verder met zaak rond voormalig arts Freeman

dinsdag 8 oktober 2019 om 19:48
Medisch tribunaal gaat verder met zaak rond voormalig arts Freeman

foto: Cor Vos

Het onderzoek van het medisch tribunaal in Manchester naar de voormalige Sky-dokter Richard Freeman gaat binnenkort weer verder. De zaak werd in februari nog voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar zal nu weer worden hervat op maandag 28 oktober. Freeman wordt verdacht van wangedrag als arts.

Het onderzoek zou op 6 februari in Manchester beginnen, maar de zaak werd al snel enkele dagen uitgesteld wegens de afwezigheid van Freeman, die al lange tijd kampt met een depressie. Het tribunaal had slechts twintig dagen de tijd om de beschuldigingen te onderzoeken, maar dat laatste bleek niet mogelijk, waardoor de zaak werd opgeschort.

Freeman is bekend van de zaak rond het mysterieuze pakketje dat hij in 2011 aan Sky aanbood. Volgens geruchten zaten daar testosteronpleisters in. Als Freeman schuldig wordt bevonden aan wangedrag als arts, krijgt hij een sanctie. Dit kan variëren van een korte schorsing tot het moeten beëindigen van zijn medische werkzaamheden.

Freeman heeft altijd ontkend verboden middelen te hebben gegeven aan topsporters. Het is niet verplicht voor de arts om de aankomende verhoren bij te wonen. Freeman heeft Mary O’Rourke als advocate in de arm genomen. Het laatste verhoor zal plaatsvinden op 20 december.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.