‘Meer wielrenners betrokken bij Operatie Aderlass’

vrijdag 15 maart 2019 om 10:32
‘Meer wielrenners betrokken bij Operatie Aderlass’

foto: Cor Vos

Stefan Denifl en Georg Preidler zijn volgens Le Monde niet de enige wielrenners die betrokken zijn bij Operatie Aderlass, het dopingschandaal rondom de omstreden Duitse arts Mark Schmidt. Volgens de Franse krant zullen er waarschijnlijk nieuwe namen naar buiten komen.

Eerder schreef de Oostenrijkse krant Krone.at al dat er veertig gecodeerde bloedzakken zijn gevonden in de garage van Schmidt, die een verleden heeft als ploegarts bij Gerolsteiner. De politie was de afgelopen weken op zoek naar een kroongetuige. “We willen het netwerk neerhalen”, aldus David Müller van het Oostenrijks Anti-Doping Agentschap.

De advocaat van Schmidt – de grote spil in het dopingschandaal – laat weten dat zijn cliënt bereid is om mee te werken met de autoriteiten. De Duitser is inmiddels al enkele keren ondervraagd door justitie.

Namen geïdentificeerd 
Volgens Le Monde zijn de namen van de valsspelende atleten inmiddels geïdentificeerd. De vraag is of deze sporters zich nog zullen melden. “Iedereen die zich als kroongetuige meldt en de namen van de kopstukken noemt, kan een mildere straf verwachten”, zo gaf Müller eerder aan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair