Tadej Pogacar geopereerd aan meerdere breuken na Luik-Bastenaken-Luik
foto: UAE Emirates
zondag 23 april 2023 om 16:19

Tadej Pogacar geopereerd aan meerdere breuken na Luik-Bastenaken-Luik

Update Tadej Pogačar heeft meerdere breuken in hand en pols opgelopen in Luik-Bastenaken-Luik, blijkt uit onderzoek in het ziekenhuis. Volgens meerdere media staat hij daardoor vier tot zes weken aan de kant.

De Sloveense kopman van UAE Emirates kwam vanmiddag op 170 kilometer van de finish ten val en moest vervolgens opgeven. Pogačar kon de gevallen Mikkel Honoré, die twee lekke banden opliep toen hij in een gat in de weg reed, niet meer ontwijken en kwam hard ten val.

Pogačar wordt vanmiddag nog geopereerd in het ziekenhuis in Genk. Hoe lang de Tourwinnaar van 2020 en 2021 uit de roulatie is, is nog niet bekend. Dat laat ploegmanager Mauro Gianetti weten in gesprek met WielerFlits. De Ronde van Slovenië, half juni, is de volgende koers op Pogačars programma.

Update 19.44 uur

Zondagavond rond 19.30 uur mocht Pogačar het ziekenhuis van Genk weer verlaten. “De operatie is succesvol verlopen”, aldus woordvoerder Jurgen Ritzen van het Ziekenhuis Oost-Limburg tegen Het Nieuwsblad.

“De ploegdokter van Pogačar heeft zich na de val van zijn renner bevraagd bij een bevriende dokter. Die arts heeft de raad gegeven om de renner te laten opereren in Genk, omdat wij hier gespecialiseerd zijn in handchirurgie. We wensen Tadej Pogačar een vlot herstel toe.”

Meerdere media melden dat de UAE Emirates-kopman vier tot zes weken niet in actie kan komen door de botbreuken in zijn hand en pols.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.