Meerdere crossen stellen zich kandidaat voor hervormde Wereldbeker
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 4 december 2019 om 10:31

Meerdere crossen stellen zich kandidaat voor hervormde Wereldbeker

De veldritten van Ruddervoorde, Wachtebeke, Middelkerke en Koksijde hebben zich kandidaat gesteld voor de hervormde Wereldbeker veldrijden. En volgens Het Nieuwsblad zal ook de Druivencross van Overijse zich kandideren voor het klassement.

De crossen van Ruddervoorde en Middelkerke vormen nu nog onderdeel van de Superprestige, maar de kans bestaat dat ze volgend seizoen het predicaat Wereldbeker krijgen opgeplakt. Maar als we Het Nieuwsblad mogen geloven, dan hebben de organisatoren nog altijd geen zicht op het deelnemersveld, de duur van de licentie en de exacte datum.

Daarnaast is het onduidelijk wat er gaat gebeuren met de overige regelmatigheidsklassementen: de Superprestige en de DVV Verzekeringen Trofee. Daar komt nog eens bij dat wereldbekercrossen vanaf komend seizoen een licentievergoeding moeten betalen van 35.000 tot 50.000 euro, afhankelijk van het pakket marketingrechten dat in eigen beheer blijft.

De internationale wielerunie UCI tekent samen met Flanders Classics de nieuwe Wereldbeker veldrijden uit. Organisatoren hebben nog tot vrijdag om zich kandidaat te stellen voor het klassement. “Ik verwacht dat het aantal kandidaten het aantal beschikbare plaatsen zal overtreffen”, aldus Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.