Meerdere ploegen azen op klimbelofte Mauri Vansevenant

woensdag 14 augustus 2019 om 11:37
Meerdere ploegen azen op klimbelofte Mauri Vansevenant

foto: Giro della Valle D'Aosta-Mont Blanc 2019

Is Mauri Vansevenant op weg naar Deceuninck-Quick-Step? De 20-jarige klimbelofte – zoon van voormalig prof Wim Vansevenant – zit binnenkort om de tafel met Patrick Lefevere, de teammanager van Deceuninck-Quick-Step. De winnaar van de Giro Valle d’Aosta kan echter kiezen uit meerdere ploegen, zo laat hij weten aan Het Nieuwsblad.


Vansevenant wordt door maar liefst zes ploegen begeerd, zo vertelt de jonge Belg in zijn woonplaats Torhout. Dit dankt de beloftevolle klimmer aan zijn eindzege in de Giro Valle d’Aosta, maar ook aan zijn vijfde plaats in de eveneens hoog aangeschreven Vredeskoers. “Het is een luxeprobleem. We gaan met iedereen praten en dan zullen we in eer en geweten kiezen.”

“We gaan er goed over nadenken. Ik had nooit verwacht dat er zoveel keuze zou zijn. Maar kiezen is ook verliezen”, aldus de jonge klimmer. “Je moet naar een ploeg gaan waar je lol kunt maken. Je moet met plezier naar een wedstrijd vertrekken. Als dat het geval is, zit je goed”, zo komt Vansevenant sr. met een goedbedoeld advies. “We willen niemand tegen de schenen schoppen en zullen overal naar luisteren.”

“Wat is het plan met Mauri? Hoe zien de ploegen zijn toekomst?”, gaat de oud-renner van Lotto verder. “Het is echt een luxesituatie dat Mauri nu de keuze heeft. Ik heb dat zelf nooit meegemaakt.” Maar de jongste Vansevenant zal zich eerst richten op de Ronde van de Toekomst (15-25 augustus). De West-Vlaming is een van de topfavorieten voor de eindzege, zeker na het wegvallen van topfavorieten Andres Camilo Ardila en Andreas Leknessund.


Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir 

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.