Meeusen bedankt Van der Poel na tweede plaats: “Nooit gedacht aan de zege”
foto: Photopress.be
zondag 18 november 2018 om 16:53

Meeusen bedankt Van der Poel na tweede plaats: “Nooit gedacht aan de zege”

Tom Meeusen is zijn ploeggenoot Mathieu van der Poel dankbaar na zijn tweede plaats in de Flandriencross van Hamme. Al in de openingsronde namen de twee van Corendon-Circus afstand van de concurrentie. Die voorsprong gaven ze daarna niet meer weg. “Ik ben Mathieu daar heel dankbaar voor”, zegt Meeusen in het flashinterview.

Meeusen probeerde twee jaar terug ook al Van der Poel te volgen op dit circuit, maar dat ging niet naar zijn zin: hij moest lossen en kwam ten val. “Na die wedstrijd heb ik Mathieu gezegd dat ik graag eens twee ronden bij hem in het wiel wou rijden, en vandaag heeft hij mij meegenomen. Ik ben Mathieu daar heel dankbaar voor”, aldus Meeusen.

“Ik heb nooit gedacht aan de zege. Hij had mij op vier of vijf plaatsen per ronde kunnen lossen, maar hij keek telkens achterom en pakte me mee. Het is leuk om zo’n ploegmaat te hebben die iets voor je wil doen. Dat is leuk om zo moraal te krijgen. Ik was een vlag, he? Ik hing als een vlag aan Mathieu. Het is leuk om zijn achterwiel te zien soms”, lacht de Belg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.