Megan Guarnier zwaait af na dit seizoen
dinsdag 28 augustus 2018 om 18:58

Megan Guarnier zwaait af na dit seizoen

Megan Guarnier (33) heeft vrij onverwacht haar afscheid aangekondigd van de wielersport. De Amerikaanse van Boels-Dolmans, die dit jaar nog naar de vijfde plaats reed in de Giro Rosa, rijdt deze week haar laatste koers met de ploeg in de Boels Ladies Tour.

“Ik beloofde mijn moeder ooit één ding: ik zou ermee stoppen als het niet meer leuk was. Ik hou nog steeds van de sport, maar de opoffering die ik moet doen zo ver van mijn man en lieve familie, plus de fysieke tol van mijn elfjarige carrière, zijn teveel geworden”, verklaart ze op de ploegsite.

Begonnen als zwemster
Guarnier begon haar sportcarrière als zwemster en stapte pas over naar de wielersport in haar studententijd. In 2011 begon ze haar profcarrière bij Tibco-SVB en in 2013 reed ze haar eerste volledige seizoen in Europa. Een jaar later voegde ze zich bij Boels-Dolmans, waar ze haar grootste successen behaalde. Zo won ze de allereerste vrouweneditie van de Strade Bianche in 2015, was ze de snelste in twee etappes van de Euskal Emakumeen Bira en klom ze dit jaar nog naar de zege in de Tour of Yorkshire.

Haar beste seizoen beleefde Guarnier in 2016, toen ze de Giro Rosa won. In die ronde is ze in de laatste vijf edities zelfs nooit buiten de top zeven geëindigd. In 2016 won ze tevens de Philadelphia Cycling Classic en de Amgen Tour of California. Haar resultaten dat seizoen leidden uiteindelijk tot de overwinning in het Women’s WorldTour-klassement.

Geef een reactie