Meirhaeghe: “Van der Poel in Tokio 2020 meer favoriet dan Schurter”
©Photopress.be
dinsdag 22 januari 2019 om 15:48

Meirhaeghe: “Van der Poel in Tokio 2020 meer favoriet dan Schurter”

De Belgische wielerbondscoaches blikten gisteren in Brussel vooruit op het pré-olympische jaar 2019. Mountainbike-bondscoach Filip Meirhaeghe liet zelfs al even zijn licht schijnen op Tokio 2020. “Nino Schurter dé topfavoriet voor goud op de MTB? Ik schat Mathieu van der Poel op dat parcours een stuk hoger in.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Meirhaeghe, zelf vice-olympisch kampioen in Sidney 2000, is gematigd optimistisch wat de Belgische MTB-delegatie voor Tokio betreft. “Githa Michiels zal de enige vrouwelijke vertegenwoordigster zijn, bij de mannen hoop ik op twee deelnemers”, vertelde Meirhaeghe aan de collega’s van Het Nieuwsblad.

“Jens Schuermans staat met stip op nummer één in ons land en moet in Tokio minstens op de top tien mikken. Zelfs een topvijfplaats moet mogelijk zijn, al wordt hij door zijn blessuregevoeligheid af en toe afgeremd in zijn trainingsarbeid. Kevin Panhuysen, Ruben Scheire en Pierre de Froidmont zijn de drie anderen die in aanmerking komen voor een ticketje naar Tokio.”

Meirhaeghe verraste wel met zijn pronostiek voor de titel. Nino Schurter (32) werd de voorbije zeven jaar immers zes keer wereldkampioen, is de uittredende olympische kampioen en domineert nog steeds de sport. De Zwitser is in principe favoriet, maar daar gaat Meirhaeghe niet mee akkoord. “Voor mij is Mathieu van der Poel de echte favoriet. Enerzijds omdat hij er de capaciteiten voor heeft, anderzijds omdat de mountainbikers daar in Tokio een snel parcours voor de wielen krijgen. Dat is helemaal op Mathieu zijn lijf geschreven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.