Memorial Rik Van Steenbergen gaat niet door in 2020
Dries De Bondt won vorig jaar - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 19 juni 2020 om 14:00

Memorial Rik Van Steenbergen gaat niet door in 2020

Het is definitief: de Memorial Rik Van Steenbergen gaat dit jaar niet door. “We nemen geen enkel risico”, zo vertelt organisator Ben Simons in Gazet van Antwerpen. “Ik wil niet op mijn geweten hebben dat iemand besmet raakt met het coronavirus.”

Vorig jaar vierde Simons nog de eerste editie van de vernieuwde Memorial Rik Van Steenbergen. De wedstrijd keerde na een afwezigheid van zeven jaar weer terug op de kalender, met een start in Beerse en aankomst in Arendonk, het geboortedorp van de legendarische Rik Van Steenbergen.

Dit jaar gaat het wielerfeestje echter niet door. “We nemen geen enkel risico met betrekking tot het coronavirus. We nemen drastische maatregelen.” Het bestuur besliste afgelopen donderdag om de wedstrijd te annuleren. De betrokken gemeenten zullen zo snel mogelijk per brief op de hoogte worden gebracht.

“Dit is uitstel, geen afstel” 
Kristof Hendrickx, burgemeester van Arendonk, is niet verrast. “Het is heel erg spijtig, maar ik kan de beslissing wel begrijpen. Er is al sprake van een overvolle wielerkalender. De Memorial zou eerst samenvallen met de Ronde van Vlaanderen, maar uiteindelijk heeft Gent-Wevelgem onze datum van 11 oktober ingepikt.”

“We zagen de bui al hangen”, zo vervolgt Hendrickx. “Tegen topkoersen van dat kaliber kunnen wij niet op.” De burgemeester maakt zich echter geen zorgen over de toekomst van de Memorial Rik van Steenbergen in zijn Arendonk. “Dit is uitstel en geen afstel. Een koers ter nagedachtenis aan Rik van Steenbergen hoort thuis in Arendonk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.