Merci Kevin! Pauwels wint zijn allerlaatste cross in Oostmalle
foto: Photopress.be
zondag 24 februari 2019 om 15:57

Merci Kevin! Pauwels wint zijn allerlaatste cross in Oostmalle

Kevin Pauwels heeft de laatste veldrit uit zijn carrière weten te winnen. De 34-jarige crosser van Marlux-Bingoal kwam solo over de streep in de Sluitingsprijs Oostmalle. In de voorlaatste ronde wist hij Toon Aerts en Tom Meeusen te lossen.

Thijs Aerts dook als eerste het zand in, gevolgd door de afzwaaiende Kevin Pauwels. De crosser van Marlux-Bingoal mocht na één ronde alleen de finish te passeren. Mogelijk een cadeautje van de rest.

Na de openingsronde trok Belgisch kampioen Toon Aerts het tempo de hoogte in, waardoor hij tot op het wiel van Pauwels reed. Tom Meeusen, die in het slotweekend zijn vorm weer te pakken had, zat op een klein gaatje maar wist dat dicht te rijden. Achter het drietal viel een groot gat op een groepje met onder meer Lars van der Haar en Tom Pidcock.

Lange tijd bleven Pauwels, Aerts en Meeusen bij elkaar. Laatstgenoemde moest twee rondes voor het einde lossen na een demarrage van de man in de tricolore, maar hield zijn voormalig medevluchters nog wel in het vizier. In de voorlaatste ronde kwam Pauwels alleen op kop te rijden na een valpartij van Aerts.

De 34-jarige Pauwels mocht er een zegetocht van maken. Aerts en Meeusen wisten geen druk meer te zetten op de Antwerpenaar, waardoor Pauwels met een prachtige zege een eind aan zijn loopbaan wist te maken.

Sluitingsprijs Oostmalle 2019
Uitslag mannen, flag-be Oostmalle (C1)

1. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
3. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea)
5. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
6. flag-be Tim Merlier (Creafin-Tüv Süd)
7. flag-cz Michael Boros (Creafin-Tüv Süd)
8. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
9. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
10. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.