Merelbeke pakt uit met ploegpresentatie en etappestart Baloise Belgium Tour
Arnaud De Lie - foto: Tim van Hengel
vrijdag 10 juni 2022 om 15:34

Merelbeke pakt uit met ploegpresentatie en etappestart Baloise Belgium Tour

Merelbeke bereidt zich voor op een feestelijke tweedaagse in het teken van de Baloise Belgium Tour. De gemeente organiseert op dinsdag 14 juni namelijk de ploegpresentatie en is een dag later de plek waar de openingsetappe van start gaat.

De ploegpresentatie gaat op dinsdag om 17.30 uur van start op het Kerkplein, met Sporza-commentatoren Renaat Schotte en Sven Nys als gastheren. Zij zien onder meer Fabio Jakobsen, Yves Lampaert, Victor Campenaerts, Arnaud De Lie, Dries De Bondt en Gianni Vermeersch passeren. Geen Remco Evenepoel, want de winnaar van vorig jaar betwist dit seizoen de Ronde van Zwitserland.

Voor het publiek is er ook vermaak met voverband ‘Edje Ska & de Pilchards’ en ‘DJ PJ’. Dat allemaal in voorbereiding op de etappestart van woensdag. Vanaf 12.00 uur worden de renners nogmaals voorgesteld, waarna om 13.20 uur gestart wordt. Merelbeke wordt later in de rit ook nog aangedaan met onder meer een tussensprint.

Hoogdag
“Merelbeke heeft een lange wielergeschiedenis. Niet alleen is Merelbekenaar André Dierickx een oud-winnaar van de wedstrijd, als lokaal bestuur blijven wij tal van wielerevenementen ondersteunen. Dat we de ploegvoorstelling en start van de eerste etape kunnen organiseren, is voor ons een eer”, zegt Schepen van Sport Egbert Lachaert. Ook burgemeester Filip Thienpont is blij. “Het wordt een hoogdag voor onze wielerminnende bevolking.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.