Merhawi Kudus slaat dubbelslag in Tour du Rwanda
foto: Cor Vos
maandag 25 februari 2019 om 12:17

Merhawi Kudus slaat dubbelslag in Tour du Rwanda

Merhawi Kudus heeft in de Tour du Rwanda de tweede rit op zijn naam geschreven. De Eritreeër, uitkomend voor Astana, wist er met de zegeruikers vandoor te gaan door in de laatste kilometer weg te springen uit wat over was van het peloton. Hij neemt tevens de leiderstrui over van Alessandro Fedeli.

Met Alessandro Fedeli van Delko-Marseille Provence in de leiderstrui begon het peloton in Rwanda vandaag aan een rit van ruim 120 kilometer van Kigali naar Huye. Al vrij vroeg ontstond er een kopgroep van vier renners. Hierbij zaten een aantal Afrikaanse renners en Perrig Quémeneur van Direct Energie.

De vluchters hielden vrij lang stand en Quémeneur besloot er uiteindelijk zelfs alleen vandoor te gaan. Met nog vijf kilometer te gaan had de Fransman nog altijd een voorsprong van twintig seconden op het gereduceerde peloton. In de slotkilometers kwam hij uiteindelijk toch nipt tekort en was het Kudus die een massasprint probeerde te voorkomen.

De poging van Kudus was wél succesvol en hij kon zo de twaalfde zege voor Astana bijschrijven en zijn eerste in het tenue van zijn nieuwe Kazachse werkgever. Achter hem sprintte de Pool Przemyslaw Kasperkiewicz naar de tweede plaats, voor Biniyam Ghirmay.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.