Merijn Zeeman houdt ook na afscheid rol bij Visma | Lease a Bike: “Noem het adviseur, een klankbord”
foto: Cor Vos
maandag 8 april 2024 om 11:38

Merijn Zeeman houdt ook na afscheid rol bij Visma | Lease a Bike: “Noem het adviseur, een klankbord”

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Merijn Zeeman vanaf 1 december aan de slag gaat als algemeen directeur bij voetbalclub AZ Alkmaar. Hij vertrekt dus bij Visma | Lease a Bike, maar blijft op de achtergrond wel betrokken bij het team. Dat laat teammanager Richard Plugge weten in gesprek met de NOS.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Hij zal op de achtergrond bereikbaar blijven. Noem het adviseur, een klankbord”, zei Plugge over Zeeman. Welke rol Zeeman precies krijgt, moet nog bepaald worden. “Maar het is wel heel fijn dat de kennis en kunde van Merijn niet in één keer op 1 oktober verdwenen zijn. Tegelijkertijd hebben we ook gezegd: niemand is groter dan het team. We moeten zorgen dat ook wij kunnen wegvallen.”

Daarom wordt op dit moment gezocht naar een opvolger van Zeeman. Het lijkt erop dat de vrijgekomen plaats intern ingevuld zal worden. “We hebben heel talentvolle mensen en professionals in het team, daar gaan we nu mee aan de slag”, aldus Plugge.

Zeeman: “Van voetbal weet ik niet zoveel”
Zeeman zelf kwam ook nog aan het woord bij de NOS. “Van voetbal weet ik niet zoveel”, zei hij onder meer. “Maar het is topsport. Met elkaar proberen slimmer te zijn dan je tegenstander, zeker ook als je daar niet de ultieme financiële middelen voor hebt, dat is een uitdaging die mij heel erg aanspreekt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.