Merijn Zeeman kijkt terug op ‘mooie ronde’
LottoNL-Jumbo ging met een vrijbuitersploeg naar de Vuelta a España. In etappe zeven was het al raak voor het team, dat veelvuldig de aanval koos. Bert-Jan Lindeman sloeg toe op La Alpujarra en bezorgde zijn ploeg een etappezege. “Dat we een rit winnen is geweldig”, zegt ploegleider Merijn Zeeman op de ploegsite.
Niet enkel de gewonnen etappe stemt Zeeman tevreden. “Ook met de ontwikkeling van de jonge jongens zijn we erg blij. Het is positief dat Tom Van Asbroeck, Timo Roosen en Mike Teunissen zonder al te veel problemen Madrid hebben gehaald. Daarnaast hebben we veel in ontsnappingen gezeten, het shirt laten zien en naast de ritzege een paar ereplaatsen behaald”, blikt de ploegleider terug.
Wat men nastreefde bij LottoNL-Jumbo, is men grotendeels ook nagekomen. “We hadden als doelstelling om een aanvallende wedstrijd te rijden en via ontsnappingen tot successen te komen. We wisten van tevoren niet of het reëel was om een rit te winnen, maar we wilden onszelf in ieder geval tonen en investeren in de jeugd”, aldus Zeeman, die na de voorlaatste etappe een contente groep zag. “Na die laatste, zware bergrit zat iedereen met een voldaan en tevreden gevoel in de bus.”
Als je een rit wint doe je het prima, de rest is bonus.
Ze kunnen er ook moed uit putten, het talent zit er wel degelijk en de mannen van wie het moet komen hebben nog wel wat jaren voor de boeg.
als je naar de kwaliteiten van het team dat er stond kijkt is het inderdaad goed.
Het kan aan mij liggen, maar ik heb het idee dat Zeeman terug kijkt op de Vuelta van de opgestelde renners. Die kinderhand heeft meer uit de koektrommel gegrepen dan bij voorbaat te verwachten viel, dus vraagtekens bij zijn tevredenheid kan ik niet stellen.
Hofland 2e in de sprint en Kelderman had pech met zn val maar desondanks lag hij tot op 200 meter (?) vd streep op koers voor etappe winst. Die 2 kun je imo dus ook niet uitvlakken.
En hoeveel ploegen in de WT hebben echt meerdere troeven voor de grote rondes? Ja ok, De astanas en de Tinkofs maar die hebben ook een iets groter budget.
Maar een IAM, Trek, Lotto Soudal, FDJ, AG2R, Lampre hebben toch ook niet zoveel meer troeven?
Dat het in de klassiekers niet is gelukt met Sep lag natuurlijk niet aan het feit dat hij slecht was of zo.
Ik zeg niet dat het een goed seizoen was maar gezien de leeftijd van de renners zit er nog wel groei in
Nog niet goed wakker zeker? Snap echt niet dat je dit team vergelijkt met roompot.
Roompot zou geen 1x top 100 rijden met die bij eengeraapte 'talentjes'
@primafacie: nogmaals, het geld moet er zijn. Sky, Movistar, Tinkoff, allemaal ploegen met een budget van 25 miljoen of meer, waarmee vergelijk je het budget van TLJ? Dat is gelijk aan Lampre-Merida (ook 8 miljoen) en dan zijn de resultaten met o.a. een zeer goede Giro met Kruissie en een zeer goede Tour van Gees zeer goed in vergelijking met. Giant Alpecin werkt met ca. 11 miljoen ter vergelijk.
bijna-overwinningen tellen niet. Van die ploegen die jij noemt hebben een paar ook een minder jaar. IAM is voor het eerst WT, dus daar is nog wat geduld op zn plek. Trek heeft een paar grote renners, maar tegenslag met Cancellara en ze kampen nog met de naweeën van het gedoe met de Schlekjes. AG2R en Lotto-Soudal zijn echt beduidend betere ploegen dan TLJ.
Maar inderdaad: FDJ, Lotto-NL, Cannondale, Trek en Lampre zijn toch wel ploegen die het moeilijk hebben. Misschien zijn ze wat ouderwets in hun aanpak of hebben ze, als de oudste ploegen uit het peloton (Rabobank, Liquigas, en US Postal zijn voorlopers), misschien moeite met het vinden van sponsors.
Of je heft een Nederlandse profploeg op en de beste renners komen bij de overblijvende ploeg te rijden, of TLJ wordt een volwaardige WT-ploeg die naast goede Nederlanders ook goede buitenlandse kopmannen en knechten aantrekt.
We moeten dus onrealistische scenario's als benchmark tegenover de huidige situatie plaatsen? Of: we accepteren gewoon dat er twee Nederlandse profploegen zijn die beide bestaansrecht hebben, maar met hun middelen niet op kunnen tegen de betere ploegen op hun niveau.
Is het raar dat je voor het resultaat van je ploeg afhankelijk bent van je kopmannen? Ik dacht dat ze daar kopman voor zijn.
Verder ben ik benieuwd naar "de naweeën van het gedoe met de Schlekjes"? Wat is dat precies? En LTJ heeft toch ook meer dan genoeg tegenslag (a la Cancellara) gehad dit jaar? Of telt dat alleen bij andere ploegen? Bovendien is dit ook het eerste jaar van LTJ met dit budget.
Benieuwd of je nog wat steekhoudende argumenten hebt.
Aan ambitie geen gebrek bij dat team.
Werken voor een sprinter als Van Asbroeck... Is dat zinvol?
Hij werd gisteren tiende in een korte rit en met al de nodige sprintconcurrentie naar huis...
Beide statements slaan alleen ergens op als je er vanuit gaat dat LottoNL een top WT-ploeg is met een bijbehorend budget. Daarnaast vind men blijkbaar dus dat het onderste kwart van de WT-ploegen geen bestaansrecht heeft.
Ten eerste denk ik dat je met in eerste instantie Gesink, Kruijswijk en Vanmarcke, in tweede instantie Hofland, Martens en Kelderman en daarnaast een Bennett, Lindeman, Tjallingi, Ten Dam, Van Asbroek, Teunissen, Tankink, Leezer, Wynants, Wagner en Van Emden helemaal geen kwalitatief smalle selectie hebt.
Wat ik wel denk, is dat de ploeg in de loop van het seizoen een aantal keuzes heeft gemaakt op basis van Opportunisme en Pech (Kruijswijk en Vanmarcke naar de Tour, het programma van Van Asbroek, Martens en Hofland na het uitblijven van de overwinningen, Bennett en Wagner in de Giro, Ten Dam die in de tour blijft, het vertrek van De Weert), die er niet voor zorgen dat op de juiste momenten altijd de juiste renners in vorm zijn. Terwijl als men zich aan het plan houdt, de ploeg topresultaten kan behalen (Kruijswijk's Giro, Gesink's Tour en Vanmarcke's voorjaar was eigenlijks ook niet slecht)
Ten tweede; Als je kijkt waar alle goede Italianen rijden, dan is dat niet bij Lampre. Echter, dit is een onbenullig non-argument.
Wat er volgens mij daadwerkelijk aan de hand is, is dat het niveau van wielrennen in Nedeland proportioneel groter is dan de hoeveelheid sponsorgeld die erin wordt gestoken. Is dit een reden om er als (kleine) sponsor de stekker eruit te trekken? Lijkt mij van niet.
Geen wonder dat de kijkcijfers dan lager liggen.
Wanneer? Als een Nederlander het uitermate goed doet? Volgens mij werd er de laatste week volop aandacht besteed aan de Vuelta. Ik kwam de naam Dumoulin tegen op plekken waar ik normaal nooit iets over wielrennen verneem, ook niet over de Tour de France. Dat de kijkcijfers alsnog lager liggen, dan tijdens de Tour, is nu net de reden waarom die aandacht van de media er normaal niet is voor de Vuelta. En niet andersom..
Dat komt puur doordat Dumoulin het ineens zo goed deed, daarvoor hadden ze alleen een samenvatting van max. 2 minuten over de etappe. Uiteindelijk hebben ze toch maar wat mensen van de NOS heen gestuurd omdat de Nederlanders het opeens wel erg goed deden.
Knappe Vuelta van deze jongens. Van Asbroeck z'n sprints weliswaar niet afdoende het hele jaar, wellicht meer een Flandrien en toeleggen op het voorjaar? Dan kan TLJ er een echte sprinter bij gebruiken (Markus out).
Verder wat sterkere ondersteuning voor Kelderman / Gesink (zie gisteren). Had natuurlijk Goos, LTD en de Weert kunnen zijn (begin van het seizoen verwacht), maar dat soort renners kom je iets te kort om in finales beter omringd te zitten.