Merijn Zeeman: “Kittel kan nog altijd de topsprinter worden die hij was”

woensdag 19 juni 2019 om 20:30
Merijn Zeeman: “Kittel kan nog altijd de topsprinter worden die hij was”

foto: Cor Vos

Marcel Kittel kan opnieuw de topsprinter worden die hij was als hij het vuurtje bij zichzelf weer kan aanwakkeren. Daarvan is Merijn Zeeman, ploegleider bij Jumbo-Visma, overtuigd. Zeeman gooide al een balletje op om de Duitser naar zijn ploeg te halen, maar die denkt nog na over de toekomst.


Al begin deze maand werd Kittel in verband gebracht met Jumbo-Visma. Volgens De Telegraaf voerde de Nederlandse ploeg al gesprekken met de Duitser om hem in te lijven. Kittel zit sinds begin mei zonder ploeg, nadat hij vroegtijdig opstapte bij Katusha-Alpecin. Hij besloot een pauze in te lassen en tijd voor zichzelf te nemen.

Contact gehouden
“In de voorbije jaren hield ik altijd contact met hem omdat we hebben samengewerkt. Vaak gaan de gesprekken niet over wielrennen maar over het leven”, vertelde Zeeman aan Cyclingnews. De ploegleider werkte met Kittel samen in hun gezamenlijke tijd bij Skil-Shimano en Argos-Shimano, waar de Duitser omturnde van tijdrijder tot sprinter.

“Nadat duidelijk werd dat hij Katusha zou verlaten bespraken we het idee om hem naar onze ploeg te halen, maar het belangrijkste voor Marcel is dat hij duidelijk heeft wat hij met zijn toekomst wil. Wil hij topsporter blijven of een ander pad inslaan? Daarover denkt hij nog altijd na en we zijn er niet verder op ingegaan.”

Zeeman denkt dat Kittel nog altijd kan terugkeren op zijn oude niveau, maar daarbij speelt ook motivatie een rol. “Fysiek kan hij dat zeker. Dat staat buiten kijf. De vraag is of hij nog altijd hetzelfde vuur in zich heeft. De enige die daar antwoord op kan geven is Marcel zelf. Ik heb geen twijfels dat als hij dat vuurtje opnieuw heeft, hij weer de topsprinter kan zijn die hij was.”

Groenewegen blijft kopman
Met Dylan Groenewegen heeft Jumbo-Visma al een wereldsprinter van formaat in huis, maar volgens Zeeman zouden Groenewegen en Kittel zeker bij elkaar in één ploeg kunnen rijden. “Het moge duidelijk zijn dat Dylan onze leider is, daar bestaat geen twijfel over. In de komende jaren is hij onze man, maar elk team wil zoveel winnen als mogelijk en Marcel kan daarin een rol spelen.”

“Dylan blijft onze sprinter voor de grootste wedstrijden, 100% zeker. Marcel zou geen lead-out worden, dat is een heel andere rol, maar als je kijkt naar de WorldTour dan blijven er nog genoeg kansen over om mooie koersen te rijden. Nu rijden we te vaak zonder sprinter, denk aan de Ronde van Zwitserland. Een grote koers, maar we hadden daar zeker een sprinter kunnen gebruiken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.