Merijn Zeeman over nieuwe opleidingsploeg: “We zijn ze heel jong aan het scouten”

Door , zondag 28 april 2019 om 14:30

Jumbo-Visma presenteerde vrijdagmiddag in Valkenburg haar plannen om het jeugdwielrennen in Nederland meer op de kaart te zetten. Een onderdeel van het plan is een eigen U23-opleidingsteam. Sportief eindverantwoordelijke Merijn Zeeman legt voor de camera van WielerFlits uit welke renners ervoor in aanmerking komen. “We zijn ze heel jong aan het scouten.”

Zeeman vertelt dat de ploeg vooral in de toplaag van de Nederlandse juniorencategorie op zoek is naar nieuwe talenten. Enzo Leijnse (winnaar van de zware juniorenrittenkoers GP Rüebliland 2018) en Casper van Uden (winnaar Kuurne-Brussel-Kuurne U19 dit jaar) zijn reeds ingelijfd door het opleidingsteam van Sunweb, de rest is nog vrij. Denk dan aan Hidde van Veenendaal (onlangs winnaar Parijs-Roubaix U19), Lars Boven (zoon van ploegleider Jan Boven en derde in Parijs-Roubaix U19), Bodi del Grosso (batterij ereplaatsen in kasseiklassiekers), Axel van der Tuuk (Nederlandse kampioen tijdrijden U19) en Olav Kooij.

Uiteraard heeft Jumbo-Visma ook andere en buitenlandse talenten op het oog voor het WorldTour-team. Zeeman legt uit dat de banden met andere opleidingsploegen altijd goed is geweest, maar dat hij het niet fair zou vinden als Jumbo-Visma die talenten nu ineens overneemt en in de eigen Academy stopt. “We richten ons nadrukkelijk op de Nederlandse markt, maar er zullen ook internationale talenten in het team komen. Ook in de toekomst zal een aanzienlijk deel van de Academy uit buitenlanders bestaan. […] We zijn op zoek naar renners die zich willen ontwikkelen. Dat kunnen zelfs jongens zijn uit andere sporten.”


Lees ook:

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.