Merijn Zeeman vindt Wout van Aert niet de topfavoriet voor het WK

Merijn Zeeman vindt Wout van Aert niet de topfavoriet voor het WK

Zeeman geeft zijn kopman een duwtje in de rug - foto: Cor Vos

Door
zaterdag 24 september 2022 om 10:00

Jumbo-Visma werd eerder deze week verrast met een eerste wereldtitel in de geschiedenis van de ploeg, toen Tobias Foss zich kroonde tot ’s werelds beste tijdrijder. Met Wout van Aert heeft het Nederlandse team ook een favoriet voor de wegrit. “Voor België is hij de grootste kanshebber”, vindt sportief directeur Merijn Zeeman.

Pre-order de nieuwe RIDE en betaal tijdelijk geen verzendkosten
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Pre-order nu ons najaarsnummer en betaal tijdelijk geen verzendkosten. Bestel hem hier

Bij Foss wist de ploeg dat hij goed in vorm was, al kwam die regenboogtrui wel als verrassing. Op de vraag hoe de Belg in vorm steekt, antwoordt Zeeman bij WielerFlits als volgt: “Ik denk dat hij heel goed is. Het is heel knap hoe hij de knop heeft omgezet. Na de Tour de France hebben we hem heel veel rust gegund. Daarna hebben we Wout een heel bescheiden programma laten rijden. Maar verder is het zoals we Wout kennen: zijn beleving op training, de bezetenheid in alles… Van Aert is een fenomenale atleet. Hij heeft er alles aan gedaan om nóg een keer een piek te kunnen leggen. Ik denk dat-ie klaar is voor het WK.”

“Hij heeft een sterk team rond zich en ik hoop ook echt dat België een goed plan heeft, waarbij ze de kans zo groot mogelijk maken dat ze kunnen winnen”, vertelt Zeeman. “Naar mijn mening is Wout de grootste kanshebber voor hen, met Remco Evenepoel als een super bliksemafleider. Zij kunnen elkaar beter maken en daar valt of staat hun WK mee. Wout is een grote kanshebber. Topfavoriet zou ik niet zeggen, want daarvoor hebben we Tadej Pogacar gezien en nog een aantal. Maar Wout gaat het vanuit die rol heel goed doen.”

Eerder deze week ging Zeeman uitgebreid in op de wereldtitel van Tobias Foss.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone