Merlier en De Lie komen beiden te laat: “Denk dat er wat koersinzicht ontbrak”
foto: Cor Vos
donderdag 9 maart 2023 om 18:36

Merlier en De Lie komen beiden te laat: “Denk dat er wat koersinzicht ontbrak”

Geen nieuwe ritzege voor Tim Merlier in Parijs-Nice: de Belg moest in de vijfde etappe genoegen nemen met de derde plaats. Zijn landgenoot Arnaud De Lie eindigde nog veel verder, op plek 24. “Ik denk dat er vandaag wat koersinzicht ontbrak”, zei die laatste na afloop tegen Het Nieuwsblad.

“We zaten op dat rondpunt op een kilometer van de finish niet goed geplaatst”, vervolgde De Lie. “We zijn daarna nog teruggekeerd, maar dat was veel te laat. Als je iedere keer de sprint vanaf plek vijftien moet beginnen, bereik je niks. Of dit een leerschool is voor ons? Nee, een nederlaag. We komen hier om te winnen, niet om te leren. We hebben de capaciteit om te winnen. We moeten vroeger vooraan zitten.”

Tim Merlier sprak van een ‘heel sterke lead-out’ door zijn ploeg Soudal Quick-Step. “Op een kilometer van de finish proberen we ons goed te positioneren, maar op dat rondpunt waren er een paar renners die bijna vielen. Iemand van Intermarché-Circus-Wanty reed me er dan uit. Ik kwam binnendoor en ik kon geen kant op. Daardoor kwam ik te laat in de eindsprint. Ik denk dat ik weer een goede sprint reed, het belangrijkste is dat ik niet gevallen ben. Ik wilde graag mijn vijfde zege van dit seizoen pakken, maar het is niet gelukt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.