Merlier na eerste individuele zege in Belgische driekleur: “Alles liep perfect”
foto: Cor Vos
donderdag 1 augustus 2019 om 19:23

Merlier na eerste individuele zege in Belgische driekleur: “Alles liep perfect”

Voor Tim Merlier was het niet zomaar een overwinning in de Tour Alsace. De renner van Corendon-Circus wist vandaag namelijk zijn eerste individuele zege te boeken in de Belgische driekleur. “Ik heb vandaag een ijzersterke ploeg aan het werk gezien”, zo concludeerde hij na afloop van de etappe.

Merlier bleek in finishplaats Sélestat veel te snel voor zijn concurrenten. De Noor Herman Dahl eindigde op meerdere fietslengtes als tweede, voor de beloftevolle Italiaan en Team Sunweb-aankoop Alberto Dainese. “Het is leuk om ‘vroeg’ die eerste zege in mijn Belgische trui te kunnen grijpen”, aldus Merlier.

“Alles liep perfect, met dank aan Jonas Rickaert vanwege de schitterende lead-out. Het is bijna een droom om door deze ploeg te worden omringd. Ik ben erg tevreden. Dat ik bovendien de gele en groene trui om mijn schouders heb, is een mooi extraatje. Vooral die groene trui lijkt mij een haalbaar doel.”

De gele trui zal Merlier morgen weer moeten inleveren, aangezien de renners finishen op de top van La Planche des Belles Filles. De Tour Alsace (2.2) duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2019 20:36
Goed bezig dat team van COC! Mooi ook dat Tim daar zijn draai gevonden heeft.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.