Merlier twijfelde na sprint Elfstedenronde: “Dacht dat Cavendish voorbij kwam”

zondag 6 juni 2021 om 16:53
Merlier twijfelde na sprint Elfstedenronde: “Dacht dat Cavendish voorbij kwam”

foto: Cor Vos

Tim Merlier twijfelde lange tijd of hij daadwerkelijk de Elfstedenronde had gewonnen. Het verschil op de streep met nummer twee Mark Cavendish was minimaal, liet de fotofinish na afloop zien. “Ik dacht dat Cav mij nog voorbijkwam, maar blijkbaar had ik nog overschot”, reageert Merlier.

In de laatste rechte lijn in Brugge werd Merlier uitgeleid door Jasper Philipsen. Dat verliep niet heel soepel. “Ik zat aan de verkeerde kant om aan te gaan. We hadden afgesproken om samen zover mogelijk links te blijven, maar we zaten wat vroeg in de wind. Uiteindelijk ben ik blij dat ik het kan afmaken en dat ik het team daar voor heb. David van der Poel bracht ons perfect naar de laatste bocht”, blikt hij terug.

Ongeveer veertig kilometer voor de finish brak het peloton in twee delen, waarbij Merlier en zijn ploeggenoten moesten achtervolgen. “We hebben met drie man nog er tussen gehangen”, kan Merlier lachen. “Maar ik wilde niet panikeren, maar gelukkig hebben we het gat kunnen dichten. Het heeft wel wat krachten gekost, al vind ik het niet zo erg als er wat koers is. Andere renners zijn dan moe en dan weet ik dat ze niet zulke frisse benen meer hebben.”

Zaterdag werd Merlier nog negende in Dwars door het Hageland. “Toch is het geen topweekend voor mij, ook al win ik en word ik negende. Voor mijn gevoel was het niet zoals de voorgaande weken”, vertelt de sprinter.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair