Merlier verwacht massasprint in wegrit EK: “Een duel met Jakobsen? Laat ons hopen”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 augustus 2022 om 12:22

Merlier verwacht massasprint in wegrit EK: “Een duel met Jakobsen? Laat ons hopen”

Tim Merlier is een van de grote favorieten voor de overwinning tijdens de wegrit van de EK deze zondag. Er wordt immers een sprint verwacht in München, want de hellingen op het parcours zouden geen grote problemen moeten opleveren voor de snelle mannen. Toch? “Normaal niet”, oordeelt Merlier in gesprek met Sporza.

“Er zit één pittige beklimming in maar dat zou wel moeten lukken. De weg is ook altijd breed na een heuvel, dus ik maak me daar geen zorgen over”, zegt Merlier, die vrijdag samen met zijn ploeggenoten van de Belgische selectie de aanloop richting de lokale ronde verkende. “Straks gaan we nog het stadsparcours verkennen omdat zo’n lokaal circuit altijd wel gevaarlijk kan zijn voor bijvoorbeeld een late uitval. Dat is iets waar we rekening mee moeten houden.”

Toch lijkt een massasprint dus het meest waarschijnlijke scenario. “Als ik kijk naar andere favorieten voor de zege als het tot een massasprint kom dan kijk ik voornamelijk naar renners als Jakobsen, Kristoff, Ackermann of Pedersen. Een duelletje tegen toekomstige teamgenoot Fabio Jakosen? Laat ons hopen”, zegt de Belgisch kampioen.

Bondscoach Vanthourenhout
Sven Vanthourenhout, de bondscoach van de Belgen, sluit zich wat het parcours betreft aan bij Merlier. “Na onze verkenning van gisteren weten we nu dat het parcours min of meer in de lijn van de verwachtingen ligt. Het zal een snel wedstrijdverloop zijn en het moeilijkste zal zijn om in de goede positie te zitten in het stadscircuit. Met dit circuit is de kans heel groot op een massasprint. We hebben natuurlijk ook renners die Tim perfect kunnen begeleiden in de laatste rechte lijn.”

Mocht het toch geen sprint worden, dan kan België ook nog andere kaarten spelen, stelt de bondscoach. “Als de wedstrijd anders loopt, dan hebben we ook nog renners als Dries De Bondt, Aimé De Gendt of Dries Van Gestel die het in bepaalde situaties al hebben kunnen afmaken.” Rune Herregodts, Edward Theuns en Bert Van Lerberghe staan ook aan het vertrek in München.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.