MerXem Classic, op dag en parcours Schaal Sels, nieuwe koers voor vrouwen

dinsdag 9 augustus 2022 om 09:16
MerXem Classic, op dag en parcours Schaal Sels, nieuwe koers voor vrouwen

Foto ter illustratie - foto: Cor Vos

Op zondag 21 augustus wordt voor het eerst de MerXem Classic gereden. De dameswedstrijd van het 1.1-niveau wordt op dezelfde dag en hetzelfde parcours gereden als de Schaal Sels. WorldTour-ploegen Team DSM en Human Powered Health zijn de blikvangers op de deelnemerslijst, waar ook een aantal Belgische ploegen op staan.

De Schaal Sels bestaat al sinds 1921. Vorig jaar wou de organisatie haar 100-jarig bestaan vieren, maar COVID-19 besliste daar anders over. Dit jaar doet de organisatie er een schepje bij, met naast de wedstrijd voor mannen ook een koers voor vrouwen. De MerXem Classic verwelkomt met Team DSM en Human Powered Health twee WorldTour-ploegen.

Naast de WorldTour-teams staan er ook dertien continentale ploegen aan de start van de nieuwe eendagskoers. Plantur Pura, Lotto Soudal Ladies, AG NXTG Racing, Multum Accountants Ladies CTG en Bingoal-Casino-Chevalmeire zijn de Belgische teams die van start zullen gaan. Vervolgens zakken er nog negen clubteams en een selectie van USA af naar Antwerpen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone