Met dank aan? Echtgenote schreeuwt Rein Taaramäe naar nieuwe nationale tijdrittitel
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 18 juni 2024 om 18:51

Met dank aan? Echtgenote schreeuwt Rein Taaramäe naar nieuwe nationale tijdrittitel

Rein Taaramäe snelde dinsdag naar alweer zijn achtste Estse titel in het tijdrijden. De inmiddels 37-jarige coureur van Intermarché-Wanty kon onderweg rekenen op goede benen, maar ook op de morele steun van zijn vrouw. Op beelden, gedeeld door de Belgische formatie op X, is te zien hoe de echtgenote van Taaramäe hem letterlijk naar de overwinning schreeuwt.

En dit was nodig, aangezien Taaramäe in de finale nog alles op alles moest zetten om Norman Vahtra achter zich te houden. De 27-jarige renner van het continentale Van Rysel-Roubaix – die in het verleden uitkwam voor Israel Start-Up Nation – kwam na net geen dertig kilometer slechts vijf seconden tekort voor de gouden medaille.

Taaramäe kon dus opgelucht ademhalen en veroverde zo een nieuwe nationale titel in het tijdrijden, met dank aan zijn vrouw. De ervaren Est kroonde zich vijftien jaar geleden, in 2009, voor een eerste keer tot tijdritkampioen van zijn land. Ook in 2011, 2012, 2019, 2021, 2022 en 2023 stond hij al op de hoogste trede van het podium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.