Met deze zeven renners debuteert Tour de Tietema-Unibet in de Amstel Gold Race
Hartthijs de Vries - foto: Joren Benjamins/Tour de Tietema
woensdag 10 april 2024 om 18:16

Met deze zeven renners debuteert Tour de Tietema-Unibet in de Amstel Gold Race

Tour de Tietema-Unibet heeft de selectie bekendgemaakt voor de Amstel Gold Race, de eerste WorldTour-koers in de geschiedenis van de ploeg. Ook voor alle zeven opgestelde renners is het de eerste wedstrijd op dit allerhoogste niveau. Hartthijs de Vries, Jelle Johannink en Owen Geleijn zijn de Nederlanders in de selectie.

Tour de Tietema-Unibet heeft sinds dit jaar een ProTeam-licentie. Het team wordt niet automatisch uitgenodigd voor WorldTour-wedstrijden, de wedstrijden van het allerhoogste niveau, maar voor de Amstel Gold Race ontving de ploeg een wildcard. De klassieker op Nederlandse bodem vormt dus een hoogtepunt voor de renners en begeleiding.

Naast De Vries, Johannink en Geleijn gaan ook halve Nederlander Tomas Kopecky (Tsjechië), Adam Toupalik (Tsjechië), Lander Loockx (België) en Zeb Kyffin (Groot-Brittannië). Zij maken de selectie compleet van TDT-Unibet.

Bas Tietema: “Toegewerkt naar deze mijlpaal”
“We hebben in de eerste maanden met elkaar toegewerkt naar deze mijlpaal”, zegt Bas Tietema, oprichter van de ploeg en tijdens de Amstel Gold Race zelf ploegleider, in een persbericht. “De overwinningen in de Tour of Antalya en Ster van Zwolle waren mooi en sprongen misschien het meest in het oog, maar we hebben als ploeg ook veel geleerd in de koersen waar we om wat voor reden dan ook niet op het podium stonden.”

De historische dag voor Tour de Tietema wordt ook gevierd met haar fans, want bij de Geulhemermolen aan de voet van de Geulhemmerberg heeft het team een eigen TDT Café om de koersdag te beleven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.