Met knieproblemen kampende Oomen tevreden over vorm
foto: Sirotti
vrijdag 16 februari 2018 om 10:58

Met knieproblemen kampende Oomen tevreden over vorm

Sam Oomen liet gisteren in de Volta ao Algarve zien over een goed vormpeil te beschikken. De jonge Nederlander van Sunweb toonde zich bijzonder bedrijvig op de slotklim naar Fóia, wat hem aan de eindstreep de jongerentrui opleverde. Toch was het na afloop van de etappe niet allemaal hosanna. “Ik heb last van kniepijn”, aldus Oomen tegenover Cyclingnews.

Oomen kampt naar eigen zeggen sinds kort met dit euvel. “Ik heb er vooral aan het begin van de etappe last van, wanneer het tempo nog niet zo hoog ligt. De pijn verdwijnt tijdens de koers grotendeels vanwege de adrenaline. Het is echter wel een probleem. Ik voel de pijn na afloop van de koers namelijk weer opspelen. Ik hoop dan ook dat ik morgen pijnvrij kan starten.”

Waar de knie een zorgenkindje is, zijn er allerminst twijfels over zijn vorm. “Ik wist dat ik de vrijheid had om iets te ondernemen op de slotklim. Ik voelde me goed, en besloot om ervoor te gaan. De overige favorieten kozen ervoor om te wachten tot de finale, maar de beklimming was daarvoor niet explosief genoeg. Ik ben tevreden over mijn huidige vorm.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
16 februari 2018 11:30
Snel een MRI scan laten maken voordat het erger wordt.
16 februari 2018 11:43
Als er 1 ding is wat ik niet wil horen van een wielrenner waar ik fan van ben, is knieproblemen. :-(
16 februari 2018 12:40
Pijn in de knie, onheilspellend...
16 februari 2018 13:03
Misschien tijdje met toeclips rijden om de knie meer speling te re
geven.
16 februari 2018 13:06
Nieuwe bikefit gehad ?
16 februari 2018 13:11
Iemand enig idee waarom Vervaeke nog geen koers heeft gereden?
16 februari 2018 13:24
@joowii
Rijdt die niet het Dumoulin programma?
16 februari 2018 13:31
@joowii
Stond gepland voor Algarve, maar is nog niet klaar na een knieblessure.
16 februari 2018 14:31
Of dat jong moet niet zo huilen of je trekt hem als ploegleiding toch van de fiets zo vroeg in het seizoen?
16 februari 2018 15:18
@west
Jong? Beetje meer respect zou op zijn plaats zijn, hij lijkt iets verder dan menig leeftijds genoot als bv Eenkhoorn die een minuut verloor per km bergop.
16 februari 2018 15:30
@schipperaar
Begrijpend lezen gaat jou net zo tof af als begrijpend schrijven?
Volgens mij heeft mij post betrekking op de ploegleiding en niet op Oomen..
Daarnaast is iemand met een willekeurig ander iemand vergelijken geen basis voor respect.
16 februari 2018 15:33
@West Lees je eigen eerste reactie nog maar eens goed voor je op een ander reageert.
16 februari 2018 15:34
Het schijnt dat Sunweb vandaag nog Schipperaar invliegt. Probleem opgelost, lijkt me.
16 februari 2018 15:41
@emergo
Het woord "of" is de sleutel.
16 februari 2018 16:09
@west
Het betrof een tevreden Oomen en ja het betreft vaak problemen met de schoenplaatjes, toeclips dus om de knie te ontlasten, kost minder dan een vlieg ticket.
Ploegleiding schat ik iets hoger in dan inconsequent schorsen en ze toch stiekem meenemen naar de bingo avond.
16 februari 2018 16:22
@schipperaar
Wel interessant hoe je een onnozel voorstel (toeclips) weet te verdraaien tot het haten van een ploeg die je niet mag... Echter; totaal niet on topic.
16 februari 2018 16:35
@west
Jouw houding richting de geel/zwarte brigade is inmiddels wel duidelijk, kunnen niks verkeerd doen maar intussen wijs je naar Oomen's ploegleiding die hem laten aanmodderen en zoals vaker probeer ik gewoon een oplossing te bedenken, in toeclips kan je voet/knie vrij bewegen, ooit geprobeerd?
16 februari 2018 16:51
@schipperaar
Eerst; vertel mij mijn mening over Lotto-Jumbo dan eens even? En waar ik ze genoemd heb? Of zal ik het zelf doen; Ik vind het ambitieloze eikels en ik heb ze nergens genoemd in dit draadje.
Ten tweede; al jouw oplossingen komen altijd uit het handboekje voor de amateuristische zondagsfietser. Denk je werkelijk dat het een goed idee is om een week lang 180 kilometer per dag op wedstrijdtempo te gaan fietsen met je voet in een clip waardoor je hele geometrie en houding veranderen? Dat maakt vast knieproblemen niet erger..

Als een jongere in half februari werkelijk knieklachten heeft, haal je hem naar de kant en ga je niet zit hopen dat het vanzelf wel overgaat.
16 februari 2018 17:30
@west
Handboek had ik niet nodig, gewoon op gevoel, 3000km op drie weken tijd getweeen volle bak rijden met Karhu's in de toeclips die daarna door midden waren door het douwen en trekken in de bergen en 's zondags namen we een dagje rust door ansichtkaartjes vol te schilderen voor het thuisfront, filmpie, zwembad, fiets onderhoud en keertje uit eten.
Geometrie verandert niet met je voet in een clip maar je ontlast gewoon alle spanning op de knie omdat je voet zelf zijn weg vindt, niet toevallig dat dit probleem bij meerderen voorkomt door verandering van materiaal/schoenen etc bij aanvang seizoen en niet door zwakke boven/kuit been spieren.
Daarnaast is bewegen vaak beter dan aan de kant gaan zitten, zelf was ik in drie dagen zo goed als genezen van een fikse zweepslag(niet door sm maar tennis) door naar d'Oisans te fietsen, met kine had het 2/3 maanden geduurd.
16 februari 2018 17:46
@schipperaar
Fijn dat je altijd alles zelf meemaakt en iedere keer weer wonderbaarlijk herrijst door een bruine boterham pindakaas. Maar het blijft natuurlijk gewoon onzin. Net als die "kine" die je er nu net zelf bij verzint.
16 februari 2018 17:53
Ai...tevreden. Niemand die erover valt bij onze Sam natuurlijk. Hopelijk herstelt ie snel.
16 februari 2018 18:06
@west
Mooi hoe gebeurtenissen van anderen door menig expert hier als onzin/verzinsel wordt bestempeld, eerst zien dan geloven. Waar je de bruine boterham pindakaas weer vandaan haalt is me een raadsel overigens, we aten alleen peen de kampanje met comté/beenham, ken je vast wel.
16 februari 2018 18:40
@geflitst
dank! (weet niet of je het nog leest na deze fraai uitgemeten botsing tussen kaptein en windrichting)
16 februari 2018 19:12
@schipperaar
Iedereen die bekend is met de wielerflits-draadjes en daarmee jouw "werk" weet waar die bruine boterham opmerking op slaat.
Maar waar we het over hadden: waarom wil jij zo graag tlj bashen in een sunweb draadje?
Daarnaast geef jij aan dat pijntjes ontstaan door wisseling naar nieuw materiaal en dat wil je oplossen door naar nieuw materiaal te wisselen?
Een (top)sporter hoort in zijn voorbereidingsperiode niet op adrenaline door de kniepijn heen te fietsen. Waar een begeleider voor is, is om op dat moment die mogelijke overbelasting te vermijden en dat kan alleen door die jongen uit koers te nemen. Alles wat men dan anders probeert of doet en die jongen in koers houdt is een risico. Het is februari en Algarve, niet de Tour.
16 februari 2018 19:55
@schipperaar
Weet je waarom de Zoetemelk de Tour won?
Omdat Hinault opgaf met knie problemen in zn toeclips.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.