Mettepenningen: “Duidelijk dat Iserbyt het verdiende om kopman te zijn”
foto: Cor Vos
zondag 8 november 2020 om 19:35

Mettepenningen: “Duidelijk dat Iserbyt het verdiende om kopman te zijn”

Jurgen Mettepenningen is maar wat blij dat zijn pupil Eli Iserbyt dit weekend Europees kampioen veldrijden werd. In Rosmalen maakte de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal zijn favorietenrol waar. “Het was duidelijk dat Eli het verdiende om kopman te zijn en hij heeft het ook afgemaakt”, aldus zijn teammanager tegen HLN.

“Deze omloop was vrij technisch en verraderlijk”, blikt Mettepenningen terug. “Je kan er snel een kloof maken, maar de verschillen waren niet zo groot. Dat Eli dit afmaakt op zijn Iserbyts, dat is fantastisch. Hij was de grote favoriet en degene die het voor de Belgen af moest maken.”

De tweede plaats op het EK in Rosmalen was voor Michael Vanthourenhout, naast landgenoot ook ploeggenoot van Iserbyt. “Michael verraste mij niet”, zegt Mettepenningen. “Hij kan dit. Maar dat hij zo sterk zou zijn, is toch een grote prestatie. Om met Eli driekwart koers mee te maken, dat is knap. Zijn zilveren medaille is fantastisch. Ook een grote chapeau aan hem.”

foto: Cor Vos

‘Altijd mooi om truien in de ploeg te hebben’
Laurens Sweeck leek ook kans te maken op een medaille. In dat geval had Pauwels Sauzen-Bingoal alle podiumplaatsen bezet. “Als Laurens zijn ketting er niet afvalt, dan kunnen we op 1, 2 en 3 staan. Met Belgen, maar ook met Pauwels Sauzen-Bingoal. Maar 1, 2 en 4 op een EK is ook fantastisch”, zegt de teammanager.

“Alle krediet gaat ook naar de bondscoach Sven Vanthourenhout, die het plan heeft bedacht en alle neuzen een richting op heeft gezet. Afgelopen weekend was er toch een klein akkefietje, maar hij is er goed mee omgegaan en heeft ook een duidelijke beslissing genomen”, aldus Mettepenningen.

Het kan niet op bij Pauwels Sauzen-Bingoal. “Met Laurens Sweeck zijn we Belgisch kampioen en nu Eli Europees kampioen. Het is altijd mooi om truien in de ploeg te hebben”, zegt de manager van de rood-zwarte crossploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.