Mettepenningen pareert Nys: “Vind kritiek onterecht”

donderdag 24 oktober 2019 om 12:08
Mettepenningen pareert Nys: “Vind kritiek onterecht”

foto: Cor Vos (archief)

Jurgen Mettepenningen is het niet eens met de kritiek die geuit wordt door Sven Nys op de hervormingen in de Wereldbeker veldrijden. Dat het klassement uitbreidt naar zestien crossen en dat de kalender op de schop gaat, vindt Mettepenningen een vooruitgang. “Duidelijkheid is altijd een goede zaak”, zegt de manager van Pauwels Sauzen-Bingoal tegen Het Nieuwsblad.

Sven Nys noemt de veranderingen in de Wereldbeker op termijn de doodsteek voor de sport. “Iedereen is zijn datum kwijt of wordt gedwongen goed te betalen en dan mag je Wereldbeker worden”, aldus de ploegbaas van Telenet-Baloise. Mettepenningen pareert die kritiek: “Ik vind dat wat onterecht. Waar gaat het over? Een uitbreiding van de Wereldbeker naar zestien wedstrijden die tussen half oktober en eind januari telkens op zondag worden gereden. Ik vind dat niet slecht.”

“Nu zet je je tv aan en moet je al een echte kenner zijn om te weten welke cross tot welk klassement behoort”, vertelt Mettepenningen. “In de toekomst is het simpel: op zondag krijg je een topcross in de Wereldbeker. Duidelijkheid is altijd een goede zaak.”

‘Andere crossen kunnen uitwijken’
De grote man achter de huidige succesploeg van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout heeft een oplossing voor de veldritten die moeten verschuiven van datum door de nieuwe Wereldbeker. “Je kan altijd uitwijken naar een zaterdag of naar een zondag voor half oktober of na 1 februari. Maakt dat die crossen daarom per definitie minder interessant? Voor mij niet”, zegt hij. Naar aanleiding van de hervormingen van de Wereldbeker is de toekomst van de Superprestige in Gieten onzeker.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.