Mezgec behaalt topsnelheid van 82 kilometer per uur in Polen

maandag 5 augustus 2019 om 10:25
Mezgec behaalt topsnelheid van 82 kilometer per uur in Polen

foto: Cor Vos

Hoewel er geen officiële ranglijst bekend is van de snelste sprints aller tijden zou de eindsprint van de tweede etappe van de Ronde van Polen ongetwijfeld hoog eindigen. Luka Mezgec noteerde in de door hem gewonnen eindsprint de duizelingwekkende topsnelheid van 82,16 kilometer per uur. Dit blijkt uit cijfers van de organisatie van de WorldTour-ronde.

Katowice staat al heel wat jaren bekend als paradijs voor de snelheidsduivels. De laatste kilometer gaat lichtjes bergaf in een lange rechte lijn naar de meet. “Het is een heel specifieke sprint”, weet ook de ritwinnaar te vertellen. “De snelheid ligt ontzettend hoog en de laatste kilometer is overzichtelijk, dus je hebt wat geluk nodig, net als een grote versnelling en goede timing.”

Mezgec wist zich langs alle aanwezige topsprinters te wurmen om zijn tweede seizoenszege in de wacht te slepen. Zijn topsnelheid in de spurt was 82,16 kilometer per uur. Daarmee pakte hij het record af van Jonas Van Genechten, die in 2014 tot 80,8 kilometer per uur kwam. In het verleden kwam Marcel Kittel tot 78,3 kilometer per uur, toch ook geen kattenpis.

Logischerwijs was Mezgec in zijn nopjes met de overwinning: “Met alle goede sprinters in de ploeg heb ik niet veel kansen gehad, maar in de Ronde van Polen was ik er in het verleden al enkele keren dichtbij en nu lukte het. Ik wist dat ik van achter moest komen om te kunnen winnen en Gaviria heeft me naar de zege gekatapulteerd.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.