Michael Boogerd: “We hebben niet ondergedaan voor sommige WorldTour-ploegen”

zondag 19 april 2015 om 20:55
Michael Boogerd: “We hebben niet ondergedaan voor sommige WorldTour-ploegen”

Michael Boogerd kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste Amstel Gold Race in de ploegleiderswagen. De ploegleider van Roompot Oranje Peloton zag dat zijn renner Mike Terpstra mee was in de vroege vlucht. Met Maurits Lammertink levert zijn team bovendien de best geklasseerde Nederlander.

“In het begin was het heel hectisch. Het duurde lang voordat de eerste ontsnapping ging lopen. Als je er dan een renner bij hebt, dan valt er iets van je af”, kijkt hij terug. “We hebben niet veel tegenslag gehad vandaag. Best veel mazzel gehad”, oordeelt hij.

De koers bleef lang gesloten. “Eigenlijk hoop je dat er betere renners met Nibali meegaan. Voor het wielrennen zou het beter zijn dat wanneer grotere namen die weten dat ze geklopt zijn in de sprint, dan meegaan. Dan krijg je een hele andere koers. Dan moet je mannen als Kwiatkowski wel onder druk zetten. Maar dat niveau – meespringen met Nibali – is voor ons nog een klein beetje te hoog gegrepen”,  geeft hij aan.

Maurits Lammertink was op een 21e plaats de beste Nederlander. “Dat is hartstikke leuk, maar eigenlijk moet je daar niet naar kijken. Maurits zat waar hij moest zitten. Daar zijn wij tevreden mee. We hebben niet ondergedaan voor sommige WorldTour-ploegen”,  besluit Boogerd.

Dit artikel delen:

29 Reacties

Verweggistan 19 april 2015 om 21:27

‘Sommige WT ploegen’, lijkt mij duidelijk..

Coldeportes 19 april 2015 om 21:38

Hij zegt het netjes, maar reken maar dat er inwendig een vette ‘yes’ bij deze andere nederlandse ploeg heeft geklonken, nadat de WT-tour ploeg uit Nederland afgetroefd is. Leuk voor Roompot, beetje triest voor de geelzwarten.

klootje kriekeljon 19 april 2015 om 21:44

Die ploeg doet het echt goed! Overal zitten ze mee in de aanval van de dag en tonen ze aan dat dat dus wel gewoon kan. Michael mag trots op zijn jongens zijn. Wie weet groeit deze ploeg in een paar jaar wel uit naar de grootste NLse ploeg.

ghostwriter 19 april 2015 om 21:50

Roompot eindigt hoger dan Lotto-Jumbo maar de prestatie van Kelderman is natuurlijk veel mooier dan die van Lammertink. Kelderman zat op een prachtig moment mee in de aanval en dat is nou juist wat Roompot graag wilde.

xistnc 19 april 2015 om 22:03

Wat een onzinnige uitspraak van Boogerd. Hoe meent hij dat te meten?

In een vroege vlucht zitten heeft daar sowieso al niets mee te maken. En de halve dag met 2 man in het wiel van Burghardt zitten voordat de TV begint, dat is hooguit leuk voor fans langs de kant die graag oranje zien en dan hard ‘Roompotttt!!!’ roepen. Maar in de finale was Roompot onzichtbaar.

Tja, een 21e plek. Nou, wauw. Was ene Rob Ruijgh niet ooit 21e in het eindklassement van de Tour ofzo? Bovendien hebben drie andere procontinentale ploegen een renner met een hogere klassering, waarvan 2 eveneens met een renner in de vroege vlucht.

Ik kan me niet voorstellen dat iemand die zichzelf daadwerkelijk enig gevoel voor verhoudingen in het wielrennen toedicht, het idee heeft dat Roompot zo’n enorm aansprekende prestatie heeft neergezet.

Haanaf 19 april 2015 om 22:30

@ xistnc

Roompot is nog wel een jonge ploeg. Had jij dit jaar al een paar top prestaties verwacht?

xistnc 19 april 2015 om 22:36

@Haanaf
Zet de leeftijden van de 8 starters van Roompot in deze Amstel eens op een rijtje. Ik vermoed dat er WT-ploegen zijn met meer jonkies en een ruimschoots lagere gemiddelde leeftijd.

Ik verwacht geen topprestaties van deze ploeg, ik verwacht wel dat ze ‘gewoon’ het soort prestaties leveren zoals ze vandaag gedaan hebben. Zonder dit vervolgens relatief te maken ten opzichte van andere ploegen, want daar is echt geen aanleiding voor.

ghostwriter 19 april 2015 om 22:40

@xistnc
Inderdaad, Roompot heeft vandaag niet boven verwachting gepresteerd. Een 21e plaats van hun kopman en een man mee in de lange aanval is wat je van Roompot kan en mag verwachten. Er zitten nog een behoorlijk aantal wielrenners bij Roompot die mij niet goed genoeg lijken voor een PCT ploeg. Hopelijk worden Van Winden en Bol volgend seizoen in de ploeg opgenomen want dat soort jongens lijken mij erg bruikbaar voor Roompot.

simplex 19 april 2015 om 23:11

Ik lees vanavond 3 opvallende reacties van xistnc in 3 verschillende topics die niet (meer) direct aan zijn ploegje LJN gerelateerd zijn.

Mollema topic (21:09) :
“Enorme faaldag van Bauke. Hij is veel te druk bezig met de zogenaamde stap die hij zou hebben gezet en het verkondigen daarvan. Man, ga toch gewoon weer fietsen. Daar ben je goed in. En laat al het andere aan anderen over”.

Spekenbrink – Giant topic (22:20):
“Giant heeft zich vandaag vooral laten gelden toen ze met 3 man sterk afhaakten aan de voet van de laatste keer Gulperberg en dit meenden te moeten afreageren op een argeloze Fransman. Om welk element van '1t4i' ging het daarbij? In de finale hebben we Giant niet gezien.
"Maar je ziet toch dat ploegen elkaar aan het afmatten zijn". Oh? Matten ja, afmatten nee. Maar met twee monumenten op zak zal het ze bij de Duitse ploeg natuurlijk würst zijn”

Boogerd topic (22:03) :
“Wat een onzinnige uitspraak van Boogerd. Hoe meent hij dat te meten?
In een vroege vlucht zitten heeft daar sowieso al niets mee te maken. En de halve dag met 2 man in het wiel van Burghardt zitten voordat de TV begint, dat is hooguit leuk voor fans langs de kant die graag oranje zien en dan hard ‘Roompotttt!!!’ roepen. Maar in de finale was Roompot onzichtbaar.
Tja, een 21e plek. Nou, wauw. Was ene Rob Ruijgh niet ooit 21e in het eindklassement van de Tour ofzo? Bovendien hebben drie andere procontinentale ploegen een renner met een hogere klassering, waarvan 2 eveneens met een renner in de vroege vlucht.
Ik kan me niet voorstellen dat iemand die zichzelf daadwerkelijk enig gevoel voor verhoudingen in het wielrennen toedicht, het idee heeft dat Roompot zo’n enorm aansprekende prestatie heeft neergezet”.

Dit soort reacties ademen een stuk frustatie uit en zijn totaal niet relevant voor de koers van vandaag. De liefhebbers hebben mooiere dingen gezien van Giant, Mollema en Roompot en Boogerd. Een totaal gebrek aan objectief koers kijken en vooral objectief beleven, terwijl dit helemaal niet nodig is. Kelderman heeft zich goed getoond en laten we nu aub ploegen niet alleen op uitslagen of leeftijden gaan beoordelen.

Was het trouwens niet beter in andere topics i.h.b. Kelderman topic wat positiever te posten?

Romāns Vainšteins 19 april 2015 om 23:12

Overtrokken opmerking van Boogerd. Dat zo’n Lammertink het voor elkaar krijgt relatief dicht te finishen is leuk maar zeker niet dit statement waard.

Coldeportes 20 april 2015 om 08:13

@simplex:+10
Mij viel hetzelfde op. Het batterijzuur en niet op feiten gebaseerde reacties stralen vooral boosheid en verwarring uit.

Anketieletje 20 april 2015 om 09:05

@simplex: Geweldig! Laten we hopen dat @xistnc (en veel anderen) dit willen lezen en begrijpen….

Orakel 20 april 2015 om 11:33

@Xistnc
Het is toch niet aan Boogerd om een afgewogen genuanceerde analyse te geven? Terecht dat hij de positieve punten voor Roombot uit de koers naar voren haalt. Hij koppelt een positief verhaal aan het merk Roompot. Prima voor de sponsor en een groot contrast met het (ook door de ploegleiding) geschetste imago van TLJ (negatief: ziek, zwak, misselijk, pech, etc.).

UrbanSteel 20 april 2015 om 11:40

@simplex & @Coldeportes

+ 10
Het zal door de / het Eyserbos(weg) zijn dat men door de bomen het bos niet meer ziet. ;)

klootje kriekeljon 20 april 2015 om 11:46

Lastige tijden voor de die hard LJ-fan. Welke strohalmen zijn er nog om je aan vast te houden als uber-positivo?

ti-raleigh 20 april 2015 om 12:18

Die strohalmen worden (helaas) steeds minder. Maar gelukkig is er nog een uitlaatklep: en dat is afreageren op andere ploegen en diens renners/ploegleiders, of op andere leden op deze site. Ik denk dat dat voor sommigen een behoorlijke opluchting is.

klootje kriekeljon 20 april 2015 om 12:34

Waar is die Rahimns eigenlijk? Als er ooit noodzaak voor eenzijdig PR-nieuws was bij LJ.. dan is het nu wel.

nafnikleb 20 april 2015 om 13:33

Denk niet dat hij op LTJ doelt eigenlijk. Hij heeft gewoon gelijk dat zijn team het beter heeft gedaan dan sommige WT ploegen. Ltj was gewoon goed deze agr, vlucht, aanval met Kelderman maar een kopman die tekort kwam. Ik vind dat niet zo erg, gewoon genoten van Kelderman.

Stelvio-fan 20 april 2015 om 13:47

Ik geniet van het rijden van Roompot en van TLJ. Volgens mij ben ik wat dat betreft zowat de enige…

nafnikleb 20 april 2015 om 14:54

Ik dus ook ;-).

Als Boogerd echt zo’n sneer had willen uitdelen naar TLJ praat hij ook wel anders over Kelderman.

Stelvio-fan 20 april 2015 om 15:22

Fijn :) wij kunnen praten ;)

Offtopic: Niet op de man spelen svp!

kampie 20 april 2015 om 18:52

@allen die hier hard ageren tegen de opmerkingen van @Xistnc. Ik vind dat jullie wel een beetje gelijk hebben, de opmerkingen van Xistnc gaan over de lijn van kritisch naar negatief/gefrustreerd. En dan mag je de man best een beetje aanspreken.
@Xistnc; jouw posts lees ik altijd heel graag, want ik vind ze doorgaans feitelijk en mooi onderbouwd. Nu dus even wat minder enthousiast.
On: ik vind dat Roompot het leuk doet, ze zijn vaak in de vlucht en ze hebben verstandige en bescheiden doelstellingen. Je mag best blij zijn met een goed gereden koers, ook als je eerste man 21e eindigt en je heel de dag voorop zit met een mannetje. Voor de iets langere termijn hoop ik op een stijgende lijn en een paar renners die erdoor schieten, dan mag je misschien wat kritischer gaan kijken.

debarreman 20 april 2015 om 19:09

Evenwichtig verhaal van Boogerd. En tov het rijden van WT-ploegen als AG2R, Sky, Giant, Katusha en Trek in deze koers, heeft ie nog gelijk ook, wat mij betreft.
Zoals Kampie het formuleert.

oscarito1908 20 april 2015 om 19:38

Ach veel gefrustreerde flitsers hier. Vooral de fans van de “ideale schoonzonen”.

schipperaar 20 april 2015 om 20:11

@xistnc
Betreffende Boogerd best wel een beetje gelijk, was nooit een strateeg, keek al achterom als ie 10 m had, zo van waar blijven jullie. Gaf vaak de ploeg de schuld ipv hand in eigen boezem. En de meeste vroege vluchters komen vaak met grote achterstand binnen, leuk voor de sponsor.
Bauke gaat het wel redden, mist net als Tom gewoon nog de inhoud om felle, korte en kort op elkaar volgende klimmetjes snel genoeg te verteren, missen gewoon nog wat weerstand.
Trek het je nie aan, zijn ergere dingen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.