Michael Gogl meet schade op na nacht op IC: ook wervelbreuk en klaplong

vrijdag 8 juli 2022 om 09:56
Michael Gogl meet schade op na nacht op IC: ook wervelbreuk en klaplong

foto: Alpecin-Deceuninck

Michael Gogl heeft na zijn valpartij in de kasseienrit van de Tour de France een nacht op de intensive care van het ziekenhuis in Valenciennes gelegen. Dat laat hij weten in een korte reactie via de kanalen van Alpecin-Deceuncinck. Er was namelijk ook schade aan een slagader. “Maar die was gelukkig onder controle”, aldus Gogl.

De Oostenrijker moest opgeven nadat hij betrokken was bij een zware crash, die veroorzaakt werd door een botsing tussen Daniel Oss en een toeschouwer. De eerste berichten waren dat Gogl daarbij zijn sleutelbeen en bekken had gebroken. Nu laat hij weten dat daar dus ook een probleem met een slagader bij was gekomen, waardoor hij een nacht op de IC moest doorbrengen.

“Dankzij de geweldige hulp in het ziekenhuis voelde ik mij heel snel comfortabel. Ik heb een gebroken bekken, een gebroken sleutelbeen en rugwervels. Daarnaast heb ik een lichte klaplong. Verder ben ik dankbaar dat ik mijn benen kan bewegen en dat ik jullie vandaag dit bericht kan sturen”, aldus Gogl, die donderdag naar Herentals is vervoerd. Daar zal hij nader onderzocht worden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone