Matthews: “Had meer voorbereidingstijd nodig voor de strijd om het groen”
foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2019 om 19:29

Matthews: “Had meer voorbereidingstijd nodig voor de strijd om het groen”

Michael Matthews heeft de afgelopen tijd zijn zinnen kunnen verzetten, nadat duidelijk werd dat kopman Tom Dumoulin niet van start ging in de Tour de France. Ruim anderhalve week klonk hij nog verslagen, nu heeft hij zijn focus verlegd en opent hij de jacht op ritzeges.

“Laatst had ik een interview en toen het over Tom ging, voelde ik me echt down. Maar uiteindelijk is ook dat wielrennen. Blessures of ziekte kunnen je zomaar overkomen”, vertelde Matthews aan de NOS. “Ik hoop dat Tom snel weer terugkeert en hij volgend jaar weer kan meedoen. Nu gaan we ons richten op dagsuccessen en gaan we zien wat we kunnen uithalen.” De afgelopen periode gebruikte de Australiër om de dingen in perspectief te zetten door te mountainbiken en te rusten.

Hoewel Matthews ervan uitging dat hij zich had moeten wegcijferen voor Dumoulin en hij zich ook daarop had voorbereid, hield hij zich goed staande in de sprints van de Ronde van Zwitserland. “Zonder me er echt op te hebben gefocust, was ik verrast hoe het ging. Er waren een paar snelle aankomsten, die we echt niet hadden voorbereid. En in de openingstijdrit waren we (Matthews en Søren Kragh Andersen, red) derde en vierde. Iedereen is in vorm, dat is het belangrijkste.”

Kopman
Of hij nu de kopman is in de Tour? “Iemand moet het zijn. Uiteindelijk hebben we een gemengde groep renners die voor etappezeges gaat. Dat is misschien wel het leuke aan deze Tour de France, we krijgen kansen. De druk is weg en we gaan proberen te genieten. Normaal gingen we ernaartoe met veel stress en grote ambities. Nu gaan we erheen met een goede attitude, een open geest en we gaan wel zien wat er gebeurt.”

Om de strijd aan te gaan voor de groene trui had hij wellicht meer voorbereidingstijd nodig gehad. “Toen ik won in 2017 had ik een goede lead-out en was de ploeg op mij ingericht. We gingen vol voor elke tussensprint. Kortom, we hadden ons er eerder op moeten richten. Het plan is om in de eerste plaats voor ritzeges te gaan en dan zien we wel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.