Michael Matthews: “Het wordt onstuimig, zoveel is zeker”

maandag 8 juli 2019 om 11:09

Michael Matthews is een van de topfavorieten voor ritwinst als in de derde Touretappe de finish ligt op een klimmetje van 500 meter aan acht procent. De Australiër is alvast blij met de vorm na de eerste dagen. “De rit van vandaag is a crazy one“, vertelt hij voorafgaand aan de koers.


“Het is nog altijd pas de derde etappe en de gele trui is nog altijd binnen bereik voor veel renners. Vijf klimmetjes, kort maar punchy. En een steile laatste sprong naar de finish”, blikt Matthews vast vooruit. “Het wordt onstuimig, dat is zeker. Veel smalle wegen maken de koers technisch. We moeten er op tijd staan om er zeker van te zijn dat we de problemen voorblijven. En dan gaan we zien wat we kunnen uitrichten.”

De Australiër is tevreden met hoe hij ervoor staat. “In de eerste etappe lieten we zien dat we in vorm waren. We stonden er meteen in die sprintetappe en dat is altijd moeilijk met de snelheid van het peloton. En gisteren opnieuw in de Triple T (ploegentijdrit, red), dus we zijn allemaal in vorm en vandaag volgt een nieuwe belangrijke afspraak.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.