Michael Matthews: “Ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn”

Michael Matthews: “Ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn”

Michael Matthews - foto: Cor Vos

Michael Matthews kan best leven met zijn achtste plaats in de Waalse Pijl. “Een plek in de top tien is, zeker gezien wat er allemaal is gebeurd, een best goed resultaat”, laat de Australiër na afloop van de bestorming van de Muur van Hoei weten aan Cyclingnews. Toch weet Matthews ook dat hij nog een achterstand heeft ten opzichte van zijn concurrenten.

“Ik wil natuurlijk elke koers winnen, maar soms moet je realistisch zijn”, zegt Matthews. “Ik was nog vermoeid van de Amstel Gold Race en ik heb gedaan wat ik kon”, blikt Matthews terug op de doordeweekse klassieker. “Ik had verwacht dat top tien erin zou zitten, maar op de dag zelf weet je het nooit. Momenteel wordt er al ver voor de finish hard gereden, en dit maakt het heel lastig als je niet in topvorm bent.”

“De ploeg heeft me zo goed mogelijk proberen te helpen en op de laatste twee beklimmingen was het aan mij”, vervolgt Matthews. “Ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn, maar een plek in de top tien is, zeker gezien wat er allemaal is gebeurd, een best goed resultaat.”

De 28-jarige werd degelijk twaalfde in de Omloop het Nieuwsblad, maar daarna begon de ellende voor hem in de eerste etappe van de Koers naar de Zon. “Na mijn val in Parijs-Nice heb ik een week niet gefietst vanwege mijn hersenschudding.” Een geluk bij een ongeluk, want de Australiër zegt dat de medici aanvankelijk dachten dat hij drie maanden niet zou kunnen fietsen.

Wonderwel herstelde Matthews zich razendsnel, waardoor hij uiteindelijk toch een voorjaarscampagne kon afwerken. “Ik had slechts drie dragen op de weg getraind voor ik Milaan-San Remo reed. Sindsdien heb ik twee keer kunnen winnen in de Ronde van Catalonië en heb ik degelijke uitslagen gereden in de klassiekers.”

Zondag is Matthews een van de speerpunten van Team Sunweb in Luik-Bastenaken-Luik. “Met Michael en Tom Dumoulin hebben we twee renners die zich kunnen mengen in het gevecht na de Redoute, als de koers is opengebroken”, deed Aike Visbeek onlangs al uit de doeken. “De route is veranderd, zonder de klim van de Saint Nicholas dicht bij de finish verwachten we een meer open koers. Het betekent dat meer renners hun kansen zien, dus het zal nerveus zijn, zeker op de klim van de Redoute.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.