Michael Matthews maakt debuut in Ronde van Vlaanderen

donderdag 13 december 2018 om 11:09
Michael Matthews maakt debuut in Ronde van Vlaanderen

Matthews op de Muur van Geraardsbergen in de Binck Bank Tour - foto: Sirotti

Michael Matthews zal voor het eerst zijn opwachting maken in de Ronde van Vlaanderen. Dat vertelt de coureur van Team Sunweb aan Cyclingnews. “Ik ben heel geïnteresseerd in Vlaanderen komend jaar. Ik heb die nog niet eerder gereden als prof”, zegt Matthews.

“Ik was ooit tweede in de beloftenkoers, dus ik heb er goede herinneringen aan”, geeft de Australische sprinter aan. “Ik heb het parcours al bekeken, wat een grote stap is zodat ik weet wat ik kan verwachten. Maar ik ben heel enthousiast dat ik hem ga rijden. Ik probeerde de Ronde de laatste jaren al te rijden, maar dat was nooit mogelijk in voorbereiding op de Ardennenklassiekers en de Ronde van het Baskenland.”

“De Ardennen hadden altijd prioriteit, maar we hebben gekeken naar mijn kwaliteiten en de ploeg erkent dat ik ook goed kan scoren in de kasseienklassiekers”, legt Matthews uit. Wel zal Bling na de Ronde nog altijd het Waalse drieluik rijden. “Ik heb plezier in de Ardennen, maar de ploeg denkt dat ik beter pas op de kasseien. Ik vertrouw op wat zij zeggen. De ploeg was geweldig voor mij de laatste twee jaar, dus ik heb veel vertrouwen in ze.”

Het wordt een lang voorjaar voor Matthews. Na beide wedstrijden in het openingsweekend rijdt hij Milaan-San Remo en keert hij terug voor de E3 Binck Bank Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Parijs-Roubaix zal hij laten schieten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.