Michael Matthews opnieuw tweede in de Tour: “Wout van Aert is amazing”
Matthews leek even te gaan winnen - foto: Cor Vos
zaterdag 9 juli 2022 om 18:08

Michael Matthews opnieuw tweede in de Tour: “Wout van Aert is amazing”

Michael Matthews werd zaterdagmiddag voor de tweede keer deze week tweede in een rit in de Tour de France 2022. Op die plek strandde Bling in voorgaande edities ook al meer dan eens. De 31-jarige Australiër van BikeExchange-Jayco moest dus weer genoegen nemen met de dichtste ereplaats, al was hij blij dat hij zijn eigen sprint kon rijden: “Alleen ging ik nu te vroeg”, zei hij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Daarmee doelt hij op de sprint in Longwy. “Ik wist dat ik niet weer te lang wilde wachten, zoals twee dagen geleden”, vertelt Matthews. “Al ging ik nu iets te vroeg. Maar Wout van Aert was amazing. Ik heb mijn best gedaan en het team deed geweldig werk vandaag. Opnieuw tweede… Ik blijf maar op de deur kloppen voor die overwinning.”

De Australiër dacht wel even dat hij de zege binnen had. “Op tweehonderd meter voor het einde leek het erop dat Tadej Pogačar en Wout ingesloten raakte. Ik ben toen aangegaan, maar uiteindelijk was ik niet snel genoeg. In het Critérium du Dauphiné zagen we al dat Wout heel sterk is. Hij is hier de te kloppen man, samen met Tadej. Eerst was ik tweede achter hem, nu achter Wout. De volgende keer is het mijn beurt”, klinkt hij echter strijdvaardig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.