Matthews schrijft Grand Prix de Québec op zijn naam, Roosen vierde
foto: Sirotti
vrijdag 7 september 2018 om 22:07

Matthews schrijft Grand Prix de Québec op zijn naam, Roosen vierde

Michael Matthews heeft de Grand Prix de Québec op zijn naam geschreven. De Australiër van Sunweb had aan een uitbarsting in de laatste tweehonderd meter genoeg om de zege naar zich toe te trekken. Tweede werd Greg Van Avermaet voor zijn landgenoot Jasper Stuyven. LottoNL-Jumbo-renner Timo Roosen eindigde achter de drie coureurs op een knappe vierde plaats.

In de Grand Prix de Québec stond het WorldTour-peloton aan de start van de eerste van de twee Canadese koersen. Door het vele punchen op de korte en steile heuvels zouden alleen de coureurs met het nog met meeste jus in de benen aanspraak kunnen maken op de zege.

Vijf coureurs rijden rondjes voor het peloton
Nicolas Dougall, Alex Cataford, Bruno Langlois, Rob Britton en Guy Sagiv waren het daar niet geheel mee eens. Zij hoopten genoeg voorsprong over te houden als de jus op was en sprongen mee in de vroege vlucht. De vijf renners kregen de zegen van het peloton en bouwden hun voorsprong uit tot maximaal zes minuten.

Kennaugh trekt ten aanval
In het peloton werd zonder zorgen de achterstand op de koplopers onder controle gehouden. Sunweb reed voor kopman Matthews op kop en ook Astana haalde flinke happen van de achterstand. Op 28 kilometer van de meet bleek waarom. Jakob Fuglsang trok ten aanval en hoopte de kopgroep – die op dat moment een halve minuut voor hem uitreed – als springplank te gebruiken. Wegraken lukte hem niet, terwijl het Peter Kennaugh wel lukte.

Kennaugh strandt in zicht van de haven, Matthews antwoordt met de benen

De Brit veegde de koplopers op en liet ze vervolgens achter. De BORA-hansgrohe-renner ging daarna met een voorsprong van twintig seconden de laatste tien kilometer in. Achter hem probeerde enkele renners de oversteek te maken, maar niemand slaagde daarin. Het peloton slaagde daar echter wel in in de laatste kilometer, waarna een gedecimeerd peloton mocht spurten om de zege.

In deze spurt antwoordde Matthews op zijn niet-selectie voor het WK met de benen. Bling liet Van Avermaet, Stuyven en Roosen zijn hielen zien en bevestigde zo zijn favorietenstatus.

RIDE Magazine
50 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 09:11
Roosen sterk daar kan in de toekomst ook eens een treintje voor opgezet worden.Deze heeft vandaag toch laten zíen dat hij veel meer kan.
    8 september 2018 12:05
    Wordt nog een hele dienstregeling zo, met al die treintjes..
8 september 2018 09:24
Roosen erg sterke sprint. Benieuwd naar zijn Vlaamse voorjaar. Als ze in een groepje aankomen zeker een kanshebber voor de winst.
    8 september 2018 09:49
    Probleem is alleen dat de meeste voorjaarsmannen wel een goede sprint hebben. Dus als je dan in een groepje voorop zit zit er vaak nog wel een snellere mee.
    8 september 2018 10:09
    Precies, en er zijn wel meer renners met een sterke sprint, zoals Colbrelli, die geen fluit winnen. Overigens wint een wereldtopper als Matthews ook niet super veel. Elk jaar een wedstrijd of 4/5. Zo zie je maar hoe moeilijk winnen is.
    8 september 2018 12:13
    Volkomen kansloos.

    Types als Roosen maar ook een v Poppel moeten wat vaker de aanval in en bidden dat ze wehglijven om dan vervolgens op een spurt te rekenen.
8 september 2018 12:18
Precies wat De Cauwer voorspelde na zijn niet selectie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.