Michael Matthews verliest podiumplaats Ronde van Vlaanderen na straf, Jayco AlUla wil in beroep
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2024 om 16:44

Michael Matthews verliest podiumplaats Ronde van Vlaanderen na straf, Jayco AlUla wil in beroep

Update Michael Matthews is zijn podiumplaats in de Ronde van Vlaanderen kwijtgeraakt. De Australische kopman van Jayco AlUla eindigde als derde in de verregende editie van 2024, maar door een manoeuvre naar rechts in de sprint van de achtervolgende groep (achter winnaar Mathieu van der Poel) werd hij gedeklasseerd door de UCI-jury. De ploeg wil in beroep gaan.

Door de deklassering van Matthews eindigt Nils Politt toch op het podium van de Ronde van Vlaanderen. De Duitser werd aanvankelijk vierde, maar mag zich nu naast Van der Poel en de verrassende Luca Mozzato melden op het eindpodium van de Vlaamse Hoogmis.

Matthews was in tranen toen hij het nieuws te horen kreeg over zijn straf. Het zou voor Bling zijn eerste podiumplaats zijn in de Ronde van Vlaanderen, nadat hij bij zijn debuut in 2019 wel al zesde werd.

Update 17.15 uur

Jayco AlUla heeft aan WielerFlits laten weten dat zij de opties gaan bekijken om in beroep te gaan tegen de straf voor Matthews. Ploegleider Mathew Hayman gaat daarover in gesprek met ploegbaas Brent Copeland. “We gaan doen wat we kunnen. Dit is nog geen uitgemaakte zaak”, vertelde de Australische ploegleider.

Een reactie van Matthews in de pers gaat er voorlopig niet komen, daarvoor is het wachten op een persbericht van de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.