Michael Matthews verloor bewustzijn na val in Parijs-Nice
Michael Matthews - Foto: Cor Vos
zondag 10 maart 2019 om 18:54

Michael Matthews verloor bewustzijn na val in Parijs-Nice

Tijdens de eerste etappe van Parijs-Nice belandden maar liefst drie renners van Team Sunweb in de lappenmand: Michael Matthews, Roy Curvers en Martijn Tusveld. Matthews lijkt er van de drie het ergst aan toe. Na zijn val raakte hij buiten bewustzijn, zo meldt de organisatie van Parijs-Nice in een medisch bulletin.

Op tachtig kilometer van de streep ging Michael Matthews tegen het asfalt. “Hij zat naast mijn auto om iets af te geven en ineens kwam er een windvlaag door de huizen”, vertelt Sunweb-ploegleider Michiel Elijzen aan Algemeen Dagblad. “Hij schiet met zijn voorwiel onder mijn wiel en hij slaat over de kop”, herinnert Elijzen zich de crash van de snelle Australiër. Team Sunweb kon nog geen uitspraken doen over de precieze toestand van Matthews. De ploeg meldt in een communiqué dat de renner nog wordt onderzocht in het ziekenhuis.

Ook bij Tusveld en Curvers is nog niet duidelijk wat de ernst van zijn verwondingen is. Tusveld moest opgeven na zijn val, terwijl Curvers de door Dylan Groenewegen gewonnen waaieretappe nog wel uit wist te rijden na een botsing met een betonnen paaltje.


Update 20.10 uur – Matthews en Tusveld overnachten in ziekenhuis

Michael Matthews heeft bij zijn val een hersenschudding opgelopen en heeft daarnaast last van zijn kaak, meldt De Telegraaf. Tusveld moet worden geopereerd aan zijn gebroken kaak. Hij verloor diverse tanden bij zijn valpartij.

Voorts is het nog onzeker of Roy Curvers morgen tijdens de tweede etappe weer in actie komt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.