Michael Storer wint Tour de l'Ain na zege in slotrit, Vanhoucke vierde
foto: Cor Vos
zaterdag 31 juli 2021 om 15:33

Michael Storer wint Tour de l'Ain na zege in slotrit, Vanhoucke vierde

Michael Storer (Team DSM) heeft de Tour de l’Ain gewonnen. De Australiër won zaterdag de slotetappe na een solo van bijna twintig kilometer en nam de leiderstrui over van Georg Zimmermann. Tweede werd Andrea Bagioli, derde Mattias Skjelmose.

Wie dacht dat de tweede etappe in de Tour de l’Ain chaotisch verliep, heeft de derde etappe niet gezien. Zaterdag lag de leiderstrui van Zimmermann de gehele dag onder vuur.

Dat begon al met een aanval van ongeveer twintig renners in de openingsfase, met daarbij sterke renners als Quinn Simmons, Bagioli en Rudy Molard. De alarmbellen in het peloton gingen direct af en gelukkig voor de 23-jarige Duitser werd de vlucht op 40 kilometer van de meet weer geneutraliseerd.

Dat bood kansen voor nieuwe renners om ten aanval te trekken, in aanloop naar de Côte de Giron, de voorlaatste beklimming van de dag. We zagen het Victor Lafay, Dorian Godon en Nans Peters proberen, maar ook zij kwamen niet ver.

Beslissing op de Col de Menthières
Alles kwam aan op de negen kilometer lange Col de Menthières (6,1% gemiddeld). Daar lukte het de favorieten dan toch om Zimmermann te kraken. Op 5 kilometer van de top scheidden Bagioli, Mattias Skjelmose, Matteo Badilatti, Michael Storer, Clement Champoussin en Harm Vanhoucke zich af van de rest, waarna Storer nog eens aanviel.

In de laatste 20 kilometer kon de renner van Team DSM zijn voorsprong op de achtervolgers en daarachter Zimmermann consolideren en uitbreiden om zo een dubbelslag te slaan in de Tour de l’Ain. Zimmermann wist de aansluiting met de vijf renners voor hem niet meer te maken en viel van het podium af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.