Michael Valgren grijpt net naast ritzege Giro: “Eigenlijk wilde ik niet in de aanval gaan”
foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 17:48

Michael Valgren grijpt net naast ritzege Giro: “Eigenlijk wilde ik niet in de aanval gaan”

Michael Valgren had in Lucca bijna een prachtige punt gezet achter een moeilijke periode door blessureleed. De Deen van EF Education-EasyPost zat wel in de juiste kopgroep, die het haalde tot de streep, maar greep net naast de ritwinst in de vijfde etappe. “Ik wilde de druk opvoeren in de sprint, maar Benjamin Thomas is ook heel goed”, zei Valgren na afloop tegen de pers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nadat de vroege vlucht al op de Passo del Bracco werd ingerekend, ontsnapte Valgren pas na de eerste tussensprint. Dat deed hij samen met Benjamin Thomas, Enzo Paleni en Andrea Pietrobon. “Ik hoorde onderweg dat een paar gasten wilden ontsnappen na de tussensprint. Maar ik was gisteren gevallen op mijn knie, dus wilde ik eerst niet in de aanval gaan”, lacht Valgren.

“Uiteindelijk reden we met vier man weg, of eigenlijk drie en een half, want die jongen van Polti-Kometa deed wat korte beurtjes. Maar met die andere twee sterke gasten werkten we goed samen. Daardoor haalden we het tot de streep. En Benjamin is heel sterk. Dat is heel jammer voor mij, maar ik ben blij om weer mee te doen om de zege”, aldus de Deen.

In de finale had de kopgroep wind mee en was de route in licht dalende lijn. Dat hielp mee in de strijd tegen het peloton. “Met nog 3 of 4 kilometer te gaan weet je dat het kan lukken. Zij kunnen 10 seconden per kilometer goedmaken, maar de finale was in ons voordeel. Daarom chapeau voor onze samenwerking vooraan, dat we niet spelletjes gingen spelen. De aanval van Pietrobon maakte het wel lastig, want ik moest daardoor een lange sprint rijden.”

Valgren moest na een zware val in de zomer van 2022 maandenlang revalideren en deed lang over zijn comeback in de WorldTour. Nu is hij terug op het hoogste niveau: “Het is de Giro, dus dit betekent veel voor mij. De ploeg heeft mij heel goed geholpen en dat wil ik graag terugbetalen. Ik ben dankbaar dat ik nog wielrenner ben en daar wil ik iedereen voor bedanken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.