Michael Valgren imponeert in koninginnenrit Ronde van Denemarken
foto: Sirotti
vrijdag 29 juli 2016 om 17:31

Michael Valgren imponeert in koninginnenrit Ronde van Denemarken

Michael Valgren heeft op imponerende wijze de koninginnenrit in de Ronde van Denemarken gewonnen. De Deen van Tinkoff liet iedereen achter zich op de lastige Kiddesvej. De laatste hectometers naar de finish wist hij solo af te leggen.

Aimé De Gendt (Topsport Vlaanderen-Baloise), Michael Carbel (Stölting), Lukas Pöstelberger (Bora-Argon 18), Nicolai Brøchner (Riwal Platform) en Torkil Veyhe (Deense selectie) vormden de ontsnapping van de dag. Het vijftal wist in de lastige rit van Aabenraa naar Vejle een voorsprong van bijna zes minuten bijeen te fietsen.

Nog voordat de lokale omloop, met de korte maar steile Kiddesvej, werd bereikt, werden ze al bijgehaald. Met nog minder dan twintig kilometer te rijden probeerde een nieuwe groep, met onder andere Martijn Keizer en Tom Van Asbroeck, weg te komen, maar ook zij konden niet uit de greep van het peloton te blijven.

Lars Boom actief
Bij de voorlaatste passage van de Kiddesvej werd het peloton volledig versplinterd. Acht renners wisten zich op de top los te rukken, waaronder Lars Boom en Sjoerd van Ginneken. Maar door een gebrek aan samenwerking kon een klein peloton eenvoudig terugkeren.

Op ruim drie kilometer voor het einde deed Boom opnieuw een poging om weg te komen. Ditmaal kreeg hij drie renners mee, maar ook zij wilden – tot zichtbaar ongenoegen van de Nederlander – niet meewerken.

Van Ginneken laat zich zien
Net als een ronde eerder begon Van Ginneken in tweede positie aan Kiddesvej. Op het moment dat de ultieme versnelling werd geplaatst, moest hij net als Boom passen. Valgren leek over wonderbenen te beschikken, want niemand kon zijn tempo evenaren. Op het plateau richting de finishboog wist hij stand te houden en zodoende te zegevieren in de koninginnenrit van zijn geboorteland.

RIDE Magazine
Meest gelezen
23 Reacties
Sorteer op:
29 juli 2016 17:32
Wauw!
29 juli 2016 17:33
prachtige finale gezien op een tof parcours.
29 juli 2016 17:33
Wederom een mooie etappe weer, blijft toch een leuke ronde! Leuk finale parcours ook weer
29 juli 2016 17:35
Leuk rondje en een mooie overwinning voor Valgren. Boom reed een sterke finale, misschien wat teveel gedaan. Hij zou met deze benen morgen een goede tijdrit moeten kunnen rijden. Van Ginneken een van de sterkste mannen in de laatste rondjes. De laatste klim was er net teveel aan, maar volgens mij rijdt hij nog een mooie toptien uitslag.
29 juli 2016 17:44
Zonde dat Marcato niet overnam. Nu was de vogel gaan vliegen.
29 juli 2016 18:03
Heel imponerend als je met 2sec voorsprong wint op een aantal pct renners
29 juli 2016 18:26
Duidelijk de sterkste, knap gedaan. Van Ginneken ook goed, Boom heeft zijn kruit denk ik wat te vroeg verschoten. Bij TLJ had je voor zo'n aankomst eigenlijk iemand als Battaglin mee moeten hebben, nu hadden ze niemand die hier potten kon breken.
29 juli 2016 18:51
@aeroventiel
Heb je gekeken?
29 juli 2016 18:56
@tokstar
Nee dat niet maar zo imponerend klinkt het niet iig ook door de reactie van tvm dat de die groep erachter blijkbaar niet goed rond draaide.

Zie nu touwens pas dat die groep achter hem uit elkaar gevallen is, toen bericht net online kwam stond iedereen nog op 2sec van die groep
29 juli 2016 19:14
Van Winden toch maar even op 11e plek....
29 juli 2016 19:24
Kamp begint ook steeds sterker te rijden overgang duurde even maar nu Deens kampioen en hier nette resultaten
29 juli 2016 19:25
Dubbele reactie, sorry...
29 juli 2016 19:33
En waar waren de renners van Lotto-Jumbo?? Allemaal weg gereden. Het wordt nu wel heel erg zielig zo. Ze kunnen niet eens meer mee op pro-continental niveau.
29 juli 2016 19:34
@aeroventiel
Er was geen sprake van een groep :p. Het was een muur vlak voor de finish en daar liet Valgren z'n power zien. De ronde ervoor maakte Marcato deel uit van een kopgroep, waar hij ook had aangevallen.
Slopende koers als je het mij vraagt.
29 juli 2016 20:24
@tokstar
Aaah my bad hha
Ìk dacht omdat marcato niet overnam die groep niet bij valgren kwam ;) en iedereen stond daar straks op 2sec dus daarom mijn 2e post:p
Heeft hier niet de beste tegenstand maar hij heeft tijdens de agr toch wel laten zien een goede renner te zijn en zkkr toekomst te hebben
29 juli 2016 22:28
flyellus42, wat een zinloze post weer. Ze zitten er met Hofland al meermaals dichtbij en jij brandt ze af op een uitslag van een etappe, waar de selectie zich niet voor dient.

"Het wordt nu wel heel erg zielig zo" zegt meer over jouw reactie, dan TLJ.
29 juli 2016 23:09
Wim Kruithof, Selectie niet geschikt voor deze etappe?? Was het een bergetappe dan???? Wist niet dat er in Denemarken bergen waren. En ja, ik vind het beschamend slecht dat je in deze matige bezette ronde (alleen Astana en Tinkof zijn de andere pro-tour ploegen die meedoen. De rest is pro-continetal of zelfs lager). Lotto-Jumbo geen 1 renner heeft die mee kan komen met de eerste 20 van het klassement. En als je verder kijkt op het deelnemersveld zie je dat Hofland de enige goede sprinter is die meedoet. De rest zijn sprinters van de derde lijn. Het is dan ook bedroevend dat hij nog niet gewonnen heeft in deze ronde. Kortom ik vind dat er voor volgend jaar een grote bezem moet gaan door de selectie van TLJ, maar vooral door de begeleidingsstaf.
29 juli 2016 23:13
Ik zou met het inzicht en geestdrift en drive die flyellus42 ten toon spreidt en mits positief bedoeld eens snel een gesprek met management TLJ via Plugge inplannen.
29 juli 2016 23:27
@simplex. Ze mogen me ten alle tijden uitnodigen. Hahaha
29 juli 2016 23:32
Een bezem door de selectie? En dan moeten juichen voor wat 3de-rangs buitenlanders? Dit is gewoon het niveau van de betaalbare Nederlanders
29 juli 2016 23:45
Iedere ploeg zou waarschijnlijk graag de mogelijkheid hebben om een goede puncher naar dit soort koersen te sturen. Iedere ploeg zou ook graag een goede sprinter naar dit soort koersen kunnen sturen, net als het morgen wel prettig is om wat goede tijdrijders op pad te sturen. Zou het helemaal mooi zijn mocht je renners hebben die het een en ander combineren en hier voor eindwinst kunnen gaan. Maakt het nog geen schande wanneer je hebt moeten kiezen tussen al die zaken bij het samenstellen van je selectie voor de Ronde van Denemarken. Dat inzicht is vast geen al te hoog hangende vrucht..
30 juli 2016 08:43
Zou dit te maken kunnen hebben met het minder presteren van Hofland?

http://www.bndestem.nl/sport/sport-regionaal/moreno-hofland-is-blij-met-zijn-thuiskomst-in-roosendaal-1.6230020

Hij wordt zowat mijn buurman, ik zal hem eens toespreken ;-)
30 juli 2016 13:49
Vlek, exact dat dus.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.